A fost dat startul tradiționalului concurs „Balul Brazilor de Crăciun”. Care este regulamentul de participare în acest an

DinuBubulici-photo-5138

Klumea anunță înregistrarea la concursul Brazilor de Crăciun! Ținând cont de experiențele anilor trecuți, organizatorii și-au propus în această ediție să aducă mai multă libertate de creație, să elimine anumite rigori legate de mărimea bradului, dar și să încurajeze participanții să meargă dincolo de crearea unui Brad de Crăciun tipic.

Am vrea ca exponatele voastre să fie inspirate din simbolul Bradului de Crăciun și din magia și tradițiile sărbătorilor de iarnă, dar, totodată, să vă simțiți liberi să transpuneți în viață orice idei trăsnite și inedite aveți, fără să țineți cont de formele tipice ale bradului sau anumite mărimi. Vă încurajăm să vă exprimați prin pictură, graffiti, sculptură, ceramică, textile, design vestimentar, instalații digitalizate, forme cât mai curajoase. De aceea, vă dorim creativitate maximă, gândire nonconformistă și cât mai multă libertate în zborul inventitivității voastre”, menționează organizatorii.

REGULAMENT CONCURS „BALUL BRAZILOR DE CRĂCIUN” 2017

#1.Data limită de completare a acestui formular este 19.11.2017
#2. Proiectul este format din două etape: Expoziția și Seara Finală.
Expoziția Brazilor de Crăciun se va desfășura între 1 și 21 decembrie, în incinta Bibliotecii „B. P Hâjdeu” din Chișinău. Intrarea la expoziție va fi gratuită.
Finala cu licitație va avea loc pe 22.12.2017, la aceeași adresă.
#3. La concurs se pot înscrie exclusiv artiști, studenți ai instituțiilor de învățământ cu profil artistic și artiști care deja profesează, fără limită de vârstă.
#4. În cazul înscrierii în concurs a mai multor brazi, organizatorii îşi asumă dreptul să facă o preselecţie a celor mai reuşite și inspirate lucrări.
#5. Vă recomandăm insistent să studiați pe pagina K Lumea de pe FB, toate albumele de fotografii din edițiile anterioare ale Balului Brazilor de Crăciun pentru a nu vă repeta în idei.
#6. Lucrările plagiate din Internet sau din exponatele edițiilor anterioare nu vor fi acceptate în concurs. Vom fi receptivi la sesizările primite vizavi de plagiat și ne păstrăm dreptul de a exclude din concurs lucrarea plagiată la orice moment de desfășurare a acestuia.
#7. Piesa creată trebuie să fie confecţionată din materiale rezistente şi bine asamblate, astfel încât să nu se deterioreze şi să poată fi transportată.
#8. Nu este obligatoriu, dar este mai mult decât binevenit, ca exponatul să aibă un sistem de iluminare. Autorul „bradului” are datoria să testeze iluminarea în momentul transmiterii acestuia organizatorilor și să se asigure de funcționalitatea iluminării.
#9. Bradul trebuie prezentat la Biblioteca „BP Hâjdeu”, pe data de 28.11.2017, de la 13.00 până la ora 18.00
#10. Pe 22 decembrie, în cadrul unui eveniment, juriul concursului Balul Brazilor de Crăciun va desemna trei căștigători. De asemenea, va fi desemnat un câștigător al premiului „Ales de Public”- lucrarea care va aduna cele mai multe voturi de la vizitatorii expoziţiei, în perioada 1 – 21 decembrie.

Premiul I – 4.000 de lei + cadouri,
Premiul II – 2.000 de lei + cadouri,
Premiul III – 1.000 de lei + cadouri,
Premiul „Ales de Public” – 2.000 de lei + cadouri

#11. Indiferent de suma investițiilor făcute, autorii brazilor vânduți vor primi 1/2 din suma ridicată din vânzarea lucrării la licitație (silențioasă sau cu strigare). Cealaltă jumătate va merge pentru acoperirea costurilor de organizare a proiectului.
#12. Organizatorii încurajează studenţii să încarce pe paginile: Klumea, „Balul Brazilor de Crăciun”, paginile personale, imagini din procesul de lucru, cu menţiunea „despre expoziţie” (1 – 21 decembrie) şi cu mesajul spre vizitatori să viziteze expoziția și să voteze bradul preferat. Pentru o promovare mai eficientă, rugăm să folosiţi hashtagul #balulbrazilor şi #klumea în mesajele şi fotografiile legate de promovarea evenimentului, postate în reţele de socializare.
#13. Autorul este responsabil să livreze lucrarea sa licitată imediat a doua zi după licitație la adresa cumpărătorului. Ridicarea banilor căștigați din licitația bradului se va face doar după livrarea acestuia la destinație.
#14. Pe 1.12.2017, ora 11.00, studenţii ai căror brazi participă în proiect sunt invitaţi să ia parte la Conferinţa de Presă prilejuită de lansarea expoziţiei.

Vizitatorii Expoziţiei Brazilor de Crăciun vor putea participa la o licitaţie silenţioasă a lucrărilor expuse. Aceasta constă în scrierea, în lista de licitaţie ataşată la brazii expuşi, a sumei pe care vizitatorul este gata să o doneze în favoarea bradului. Cei care vor lăsa cea mai mare sumă în listă vor fi invitați să participe la seara de licitație.

Pentru a participa în concurs completați următorul FORMULAR!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente