(foto) A fost inaugurată camera de joacă pentru copii de la penitenciarul pentru femei de la Rusca

rusca4

Bucurie pentru micuţii care îşi petrec copilăria în pereţii penitenciarului de la Rusca alături de mamele sale, la 15 noiembrie a fost inagugurată camera de joacă pentru copii. De acum în acolo, copiii vor avea un spaţiu amenajat unde să îşi petreacă zilele în activităţi distractive şi interactive. Camera a fost oferită de curând de către responsabilii instituţiei şi amenajată de către mai multe mame solidare nu doar din ţara noastră, dar şi din toată lumea.

Iniţiativa de a crea o copilărie fericită micuţilor de acolo, aparţine Fundatiei „Domnica Cemortan” care pe parcursul unui an de zile a luptat pentru a atrage atenţia autorităţilor asupra copiilor care se află în instituţie.

rusca2 rusca1

„N-a fost deloc ușor, au fost multe piedici, pe care le-am depășit cu brio, datorită implicării mai multor oameni, atât din societatea civilă, cât și din interiorul sistemului. Consider că e un exemplu de colaborare, care trebuie urmat și în continuare. Fundația „Domnica Cemortan”, mulțumește tuturor celor care s-au implicat, inclusiv din numele copiilor de la Rusca”

Iniţiatorii proiectului au investit peste 35 de mii de lei în materiale de construcţie, mobilier, vopsea cu efect de tablă şi un televizor. O mare contribuţie în amenajarea camerei a venit din partea comunităţii de mamici din grupul „ASK A MOM”, care au oferit cărţi, jucării, măsuţe şi scaune.

rusca5 rusca4 rusca3

În pereţii penitenciarului de la Rusca îşi petrec copilăria opt copii de la nou nascuti până la trei ani.

Acţiunile de sensibilizare a opiniei publice cu privire la viaţa copiilor şi a mamelor va continua. Toţi cei care doresc să contribuie la susţinerea iniţiativei, sunt invitaţi să se alăture campaniei „Copiii puscareiei fara copilarie”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente