Vrei să cunoști mai multe despre Integrarea Europeană? Participă la seminarul interactiv „Formarea vecinătății” în Republica Moldova

student
Foto: esselungajob.it

Studenții interesați de intergrarea europeană, de democrație sau de cum e să fii activ civic sunt așteptați la seminarul de instruire „Formarea vecinătății” în Republica Moldova, care va avea loc la USM.

„Formarea vecinătății” nu este un training obișnuit unde va fi un moderator ce doar va vorbi. El este bazat pe o nouă metodă de modelare recent dezvoltată prin abordarea didactică utilizată la implementarea metodelor interactive de formare în grup, cum ar fi jocuri de simulare și conferințe de simulare.

Participanților li se va oferi o serie de sarcini pentru a forma abilitățile de comunicare în echipă, de identificare a soluțiilor comune pentru diferite părți interesate, exerciții privind abilitatea de a negocia cu ceilalți, de a lua decizii nestandarde.

În timpul seminarului participanții vor putea să-și dezvolte competenţe necesare pentru implicarea tuturor în discutarea subiectelor problematice, pentru găsirea de compromisuri şi identificarea de modalități suplimentare de comunicare.

La fel, ei vor putea explora și analiza diferitele aspecte ale vecinătății, în special vor evalua șansele de implicare pe termen lung a țărilor limitrofe și populațiile acestora în vederea examinării premiselor și aspectelor esențiale ale punerii în aplicare a politicii europene de vecinătate.

Participarea este gratuită, limba de desfășurare va fi engleza.

Seminarul va dura trei zile, în perioada 23-25 noiembrie, la Universitatea de Stat din Moldova (str. M. Kogălniceanu 67, bloc 2, sala 1).

Evenimentul este oraganizat de Institutul CIVIC și Institutul pentru Relații Externe (IFA), finanțate de Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei și lansează la USM primul în Republica Moldova seminar de instruire „Shaping Neighborhood”-„Formarea vecinătății”.

Programul evenimentului:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente