Grupul Dademan, ultimatum pentru autoritățile locale. Cer ca proiectul să fie examinat până la 1 decembrie

dedeman-deschidere-1
Foto: cronicadefalticeni.com

Compania românească Dedeman a solicitat, primarului general interimar al Capitalei, Silvia Radu, prin intermediul unei cereri, includerea pe ordinea de zi a Consiliului Municipal Chișinău (CMC) subiectului privind proiectul Dedeman.

În cerere este menționat faptul că proiectul este plasat din nou în incertitudine și se cere ca acesta să fie examinat în mod prioritar până la data de 1 decembrie, în caz contrar, investitorul se va retrage definitiv de piața moldovenească.

Astfel, la 9 noiembrie a fost trimisa o cerere primarului interimar Silvia Radu, prin care a fost solicitat ca proiectul sa fie pus pe ordinea de zi a CMC pentru examinare.

Reamintim că, încă, în 2014, prim-ministrul de atunci Iurie Leancă a avut o întâlnire cu Președintele Companiei Dedeman din România, Dragoș Pavăl, care a anunțat că vrea să vină în țara noastră cu o investiție de 30 de milioane de euro. Suma ar fi trebuit folosită pentru deschiderea a două magazine în Chișinău, fapt ce va genera 400 de noi locuri de muncă.

Însă, în decembrie 2016, după multiple amânări, proiectul a fost transmis către Consiliul Municipal Chișinău pentru a fi aprobat definitiv, dar a rămas blocat.

Magazinul urma să apară în locul Fabricii de Piele de pe str. Ismail.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente