Gata cu ridicarea plăcuțelor de înmatriculare? Plahotniuc vrea altă pedeapsă pentru șoferi

politia2
Foto: PC: protv.md

Ridicarea plăcuțelor de înmatriculare nu-i disciplinează pe șoferii din Capitală, dat fiind faptul că aceștia în continuă să parcheze neregulamentar. Astfel, liderul PD, Vlad Plahotniuc vrea ca șoferii să fie pedepsiți sau amendați altfel decât să „piardă ore în șir” pentru a recupera plăcuțele de înmatriculare. Această problemă s-a discutat astăzi în cadrul ședinței ordinare Partidului Democrat.

„Nemulțumirea vine din partea șoferilor care sunt nevoiți să aștepte ore întregi reprezentantul MAI pentru ca să-și recupereze plăcuțele de înmatriculare. Vrem să excludem această practică pentru a evita coruperea reprezentanților Inspectoratului Național de Patrulare. Nu e vorba de a amenda cât mai mulți șoferi. E vorba de simplificarea procedurii”, declarat purtătorul de cuvânt al PD-ului, Vitalie Gămurari.

În același context, sursa a menționat că pentru implementarea acestor schimbări este necesară și modificarea unor puncte din legislație.

Acesta a mai spus că din primele discuții a reieșit că ar putea fi necesare unele modificări legislative pentru ca aceste schimbări să poată avea loc, iar subiectul urmează să fie analizat mai departe la Guvern, care să vină cu soluția finală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente