Ce evenimente gratuite vă așteaptă în cadrul Săptămânii Internaționale a Educației la Centrul American de Resurse

IEW Facebook Cover Photo_Design 2

International Education Week (#IEW2017) sau Săptămâna Internațională a Educației este una din multiplele oportunități de a sărbători beneficiile unei educații mondiale și programuri de schimb. Aceasta reprezintă o inițiativă comună a Departamentului de Stat și Departamentului American al educației, de promovare a programelor care pregătesc mai bine americanii pentru un mediu internațional, în același timp atrăgând viitorii lideri de peste hotare pentru experiențele de schimb pe care le oferă.

Centrul American de Resurse (ARC) împreună cu Fundația pentru Dezvoltare va organiza în perioada 13 – 17 noiembrie, o serie de ateliere educative, care vor începe la 15:00, și îi așteaptă pe toți care au un interes activ pentru lucruri noi. Iată care vor fi temele abordate și facilitatorii care vor modera sesiunile:

JUNE Calendar (11)

13 noiembrie // Contextul global al Săptămânii Internaționale // Facilitatoare: Meg Țurcan, Director Executiv ADC (Asociația pentru Dezvoltare Creativă)

Mariana este o cetăţeancă activă mereu în mişcare de a face o schimbare! Crede în puterea omului, în magia diversității, descoperirilor și a bunei înțelegeri între oameni. Luni, vom discuta împreună impactul globalizării asupra procesului și conținutului educației academice, non-formale și informale. Și desigur, rolul tinerilor în definirea și re-gândirea acestora!

14 noiembrie // Dezvoltarea abilităților soft – instrumente și practici pentru tineri // Facilitatoare: Galina Petcu, Coordonator direcția educație CNTM (Consiliul Național al Tineretului din Moldova)

Galina are peste 10 ani experiență în proiecte, care promovează participarea tinerilor cît și sporirea șanselor la angajare. Va prezenta interactiv interactive informații despre documentele necesare pentru angajare CV, scrisoarea de motivare, cît și îți va dezvălui câteva secrete privitor la modul cum ar trebui susținut un interviu de angajare de succes.

IEW Facebook Cover Photo_Design 1

15 noiembrie // Interviul de angajare // Facilitatoare: Alina Malbas-Rotaru, HR Manager

Alina lucrează în cadrul uneia din cele mai de succes companii IT din Moldova, lucrează de peste 6 ani in domeniu,  avînd experiența in recrutarea de personal, programe de adaptare si motivare, politici de personal, training și coaching,  documentare si bugetare. In cadrul Atelierului de lucru, Alina va vorbi despre tendințele noi in recrutare si angajare si va prezenta un Ghid practic despre cum sa fii un candidat atrăgător si mai apoi un angajat prețios in companie.

16 noiembrie // Programe de mobilitate academică // Facilitator: Vitalie Cîrhană, Coordonator Erasmus+ Youth Info Centru în Moldova

Vitalie este  implicat in sectorul asociativ de peste 20 de ani axat pe promovare calității educației non-formale și lucrului de tineret în Moldova si Europa. Pe parcursul atelierului va vorbi despre oportunitățile de mobilitate pentru tineri în cadrul Programului Erasmus+ Youth.

IEW Facebook Cover Photo_Design 3

17 noiembrie // Testările internaționale ale competențelor lingvistice (TOEFL iBT, Cambridge, etc.) // Facilitatoare: Garbriela Ojog, Director executiv la Fundația pentru Dezvoltare

Gabriela este administrator autorizat pentru testările internaționale TOEFL iBT și examene Cambridge.  Gabriela va vorbi despre testările lingvistice internaționale și racordarea acestora la necesitățile educaționale din țară, dar și despre alte programe cu certificare internațională pentru învățarea limbii engleze.

Centrul American de Resurse face parte din secția Cultură și Presă a ambasadei S.U.A. în Moldova. Toate serviciile și programele pe care le oferă sunt gratuite.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente