GEW2017Moldova, evenimentul global care adună milioane de participanți din 170 de state

gew

În perioada 13 – 19 noiembrie în Republica Moldova va avea loc cea de-a cincea ediție a Săptămânii Globale a Antreprenoriatului – #GEW2017Moldova, evenimentul care reprezintă celebrarea inovatorilor și creatorilor de locuri de muncă, persoanelor care lansează start up-uri, ale căror idei prind viață, stimulează creșterea economică și ajută la bunăstarea persoanelor. Timp de o săptămână, mai exact în a treia săptămână din noiembrie, GEW inspiră persoanele din peste 170 de state, prin intermediul activităților locale, naționale și globale, să exploreze potențialul inovativ și creativ. 

Aceste activități, de la competiții desfășurate la scară globală, la evenimente de networking, care conectează participanții, mentorii și investitorii, aduc oportunități noi de dezvoltare. Milioane de persoane „fură” din sfaturi și se inspiră de la reprezentanți de vază ai antreprenoriatului global, precum Richard Branson, Michael Dell și Muhamad Yunus.

Participanții la evenimentul din Republica Moldova vor avea posibilitatea să asculte, discute si să interacționeze cu speakeri internaționali, precum: Daniel Kaddik (FNF Bulgaria), Liubomyr Chornii (USAID Ucraina), Konstantin Berezin (Bright Tap, Israel), Maria Calafatis (The Cube, Grecia), Marc Orhmans (GEN Marea Britanie), Eugene Stuart (Consultant Internațional Legilația Financiară și Drept).

„GEW este mai mult decât o campanie. Este o platformă pentru conexiune și colaborare, angajând toți jucătorii pentru a consolida ecosistemul antreprneorial la nivel global. GEW2017Moldova din acest an aniversar va promova politicile antreprenoriale, vom discuta despre antreprenoriatul responsabil cu antreprenori din afară, dar și de la noi. Vom descoperi modalități de a face din artă și cultură afacere sustenabilă, vom inspira tinerii să adopte antreprenoriatul ca modalitate de dezvoltare și să descopere potențialul creativ și cel competititv. Așa cum am obișnuit, vom discuta despre antreprenoriatul feminin, acordând atenție fenomenului mumprenoriatului. Va fi o săptămână plină de activități cu speakeri naționali și internaționali care vor veni să împărtășească din experiență și să descopere istoriile de succes din Republica Moldova”, explică Olesea Fortuna, Președinte GEN Moldova, managerul Campaniei.

Astfel, SĂPTĂMÂNA va începe luni 13 noiembrie, ora 12.00 cu GEWPublic – Conferința care va cuprinde paneluri de discuție privind modelele de dezvoltare a antreprenoriatului și politicile de suport a ecosistemului antreprenorial. Scopul activității este de a prezenta experiențe similare de antreprenoriat din diferite state și dezvoltarea antreprenorială. GEWPublic va fi o activitate complexă, care va aduna șase speakeri internaționali și șase naționali. Evenimentul va avea loc în cadrul Zentrum Aparthotel. Intrarea se face în baza completării Formularului de aici.

Marți ne orientăm spre antrepenoriatul feminin și cel al tinerilor. Circa 30 de participante (mame antreprenoare și cele care își doresc să lanseze o afacere) vor avea parte de un workshop, care va fi condus de Lucia Ușurelu, ambasadoarea #GEW2017Moldova pentru Antrenoriaul Feminin și Maria Calafatis, fondatoarea „The Cube Workspace”, cel mai mare hub din Atena.

Evenimentul va avea loc la Zentrum Aparthotel, la ora 9.00 dimineața. Participarea este gratuită, în cazul completării Formularului de aici.

În a doua jumătate a zilei de marți, ora 14.00, Larisa Dodu Gugea, ambsadoare a Antreprenoriatului pentru TINEri invită persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 și 23 de ani la DECA Prep, evenimentul de susținere și promovare a ideilor de afacere inovative și creative în rândul tinerilor, prin intermediul competiției internaționale: DECA Idea Challenge. Activitatea va avea loc în cadrul ASEM.

Ziua de miercuri o dedicăm RESPONSIBLE Entrepreneurship sau antreprenoriatului Responsabil și sustenabil. Activitatea va consta dintr-un training, organizat de Natalia Butnaru, ambasador GEW2017Moldova și Konstantin Berezin, antreprenor din Israel, câștigătorul Startup Open 2016. Evenimentul va avea loc în cadrul Zentrum Aparthotel, cu începere la ora 17.00. Participarea este gratuită, în urma completării Formularului.

Joi, descoperim cum facem din artă și cultură afacere în cadrul GEW Innovation: Culture & Creativity, care va avea loc în cadrul Zentrum Aparthotel, la ora 17.00. Evenimentul va cuprinde două paneluri de discuție: AFACERILE CREATIVE SAU CUM FACEM BANI DIN ARTĂ și AFACERILE INOVATIVE DE LA IDEE LA PRODUS. GEW Innovation: Culture & Creativity face parte din evenimentele driven by GEN Moldova și este organizat de ambasadoarea GEW2017Moldova pentru Inovație, Ana Ciofu. Numărul participanților este limitat și doritorii pot să se înscrie completând Formularul aici.

Vineri tinerii care s-au înscris în competiția internațională DECA Idea Challenge au ocazia să testeze abilitățile de prezentare în cadrul DECA National Finals, care va avea loc la Academia de Studii Economice din Moldova cu începere la ora 14.00.

De cinci ani, a treia săptămână din noiembrie adună antreprenori, decidenți, reprezentanți ai societății civile, mediului academic, tineri și persoane care își doresc să „guste” din Săptămâna Globală a Antreprenoriatului – Global Entrepreneurship Week. Evenimentul din acest an va avea celebrare dublă. Astfel, dacă în Republica Moldova GEW se sărbătorește de cinci ani, la nivel global acesta a ajuns la frumoasa aniversare de 10 ani.

GEW a fost lansat ca o mișcare de susținere a antreprenorilor la care au aderat 77 de state. În 2016 numărul membrilor s-a dublat, fiind înregistrate 160 de țări-membre GEW, iar în acest an, numărul statelor care organizează SĂPTĂMÂNA a trecut de 170.

SĂPTĂMÂNĂ este organizată de GEN Moldova cu susținerea Friedrich Naumann Foundation. Partenerii din acest an sunt AGEPI, ASEM, Direcția Generală Educație Tineret și Sport Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente