Un make up artist și vlogger din SUA a testat funcția Face ID de pe noul iPhone X pentru a vedea în ce măsură gadgetul poate fi păcălit.

Noul iPhone X a generat o nouă formă de divertisment: vloggerul și make-up artistul James Charles a decis să verifice cât de multe produse cosmetice vor fi necesare pentru a păcăli aplicația Face ID.

Încercările de a păcăli Face ID pot fi împărțite în două tipuri. Unii experimentează încercând să creeze chipul proprietarului pentru a debloca smartphone-ul altcuiva. Alții, dimpotrivă, încearcă să-și schimbe fața, astfel încât dispozitivul să nu-și recunoască proprietarul.

Noul iPhone nu s-a lăsat dus în eroare nici chiar de un machiaj agresiv. De patru ori, Charles a încercat să-și schimbe chipul, dar de fiecare dată iPhone își recunoștea proprietarul și se debloca, scrie storia.me.

La prima încercare, make-up artistul a pus accent pe ochi. Rezultatul? IPhone-ul este deblocat.

Apoi experimentatorul a trecut la artileria grea, aplicând un machiaj de teatru. De asemenea, și-a pus o perucă și și-a schimbat conturul buzelor. Dar chiar și așa, gadgetul oricum și-a recunoscut proprietarul.

La finalul experimentului, vloggerul a confirmat ceea ce au declarat în mod repetat și alți amatori de experimente: Face ID nu percepe fotografia proprietarului drept o persoană reală și nici make-up-ul nu ajută. Deci, pe de o parte, poți experimenta cu tot curajul, fără teama de a pierde accesul la smartphone. Și, pe de altă parte, fotografiile cu chipul tău nu-i vor ajuta nicicum pe eventualii răufăcători.