Guvernul și Procuratura, invitați în Parlament pentru a discuta problema alimentației copiilor în școli și grădinițe

56607

Reprezentanții Guvernului și ai Procuraturii Generale vor fi audiați săptămâna viitoare în plenul Parlamentului cu privire la alimentația copiilor în școli și grădinițe, transmite IPN.

Organizarea audierilor a fost propusă de deputatul PSRM Radu Mudreac, care a fost și președintele comisiei speciale create ca urmare a licitațiilor trucate și a cazurilor de intoxicație înregistrate la sfârșitul anului trecut. Potrivit parlamentarului, cele două instituții urmează să prezinte informația cu privire acțiunile întreprinse, în condițiile în care continuă să fie semnalate nereguli pe acest segment.

Cu majoritate de voturi deputații au decis ca audierile să aibă loc săptămâna viitoare, astfel încât reprezentații Guvernului și ai Procuraturii să reușească să se pregătească.

Comisia parlamentară specială a fost creată după ce, la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, 16 persoane, dintre care nouă funcționari publici din cadrul direcțiilor de educație, au fost reținute de către ofițerii anticorupție sub bănuiala de trucare a licitațiilor la procurarea produselor alimentare pentru școlile și grădinițele din Chișinău. Atunci s-a constatat că agenții economici livrau produse de o calitate inferioară celei contractate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente