(foto) Un moldovean a devenit campion la judo la Montreal

3

Federația de judo din Quebec a desfășurat tradiționalul concurs de totalizare din actualul sezon „Omnium du Québec 2017”. Competiția aflată la cea de-a 41-a ediție, a reunit  975 de sportivi și sportive din orașele Canadei, SUA, Braziliei, din  alte state ale Americii de Sud, printre care este și un moldovean stabilit împreună cu familia sa în Canada.

Repartizați în șase grupe de vârstă, concurenții au disputat titlurile supreme și, totodată, foile de calificare pentru campionatul național din 2018. La finele competiției am consemnat un dublu succes realizat de către Constantin Gabun, fost discipol al școlii moldovenești de judo, actualmente membru al Clubului de judo „Shidokan„ (Montreal)”, scrie Comitetul Național Olimpic al Moldovei.

Talentatul judokan locuiește în prezent în Canada împreună cu părinții,  devenind și student la Colegiul  „Maisonneuve”.  În prima zi de concurs a avut o prestație exelentă, cucerind locul 1 la categoria 73 de kilograme, la juniori. În febra luptelor, s-a accidentat ușor, așa încât la ceremonia de premiere s-a prezentat cu un bandaj medicinal.

Primele felicitări i-a adresat tânărului campion renumitul judokan Nicolas Gill, dublu premiant olimpic și mondial, care a fost impresionat de diversitatea procedeelor executate de către Constantin Gabun.

A doua zi de concurs, Constantin era deja în lista pentru categoria de seniori. Bilanț strălucit – patru meciuri, patru victorii, și o finală cu mari emoții, în compania principalului favorit al publicului, Antoine Bouchard, deținător al locului V la Jocurile Olimpide de la RIO 2016.

În ultimul minut al întâlnirii, Constantin l-a surprins pe Bouchard „pe picior greșit”, reușind să execute o aruncare cu agățarea piciorului adversarului său, procedeu tehnic apreciat de arbitri cu nota waza-ari.  În secundele rămase și-a păstrat superioritatea, fiind declarat campion al turneului la categoria seniori.

1

2

3

4

5

6

7

8

Foto: http://olympic.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente