Elevii Centrului de Excelență în Construcții, fără burse încă de la începutul anului. Ce motive invocă administrația și ministerul

constructii

Bursele de studiu ale elevilor Centrului de Excelență în Construcții au fost reținute de mai bine de două luni, iar aceștia nu știu cauzele reținerii banilor. Între timp, administrația instituției așteaptă decizia finală a ministerului, privind repartizarea bugetului către elevii bursieri.

Deși anul școlar a început de mai bine de 2 luni, elevii de la Centrul de Excelență în Construcții încă nu și-au primit bursa pentru luna septembrie. „În anii precedenți, de obicei, până la jumătatea lunii octombrie venea bursa”, declară pentru #diez unul dintre elevi. În luna octombrie, bursierii își puteau primi banii pentru primele două luni de studiu.

La nivel oficial, studenții nu au fost anunțați despre reținerea banilor sau motivele acesteia. „Când întrebăm la contabilitate, ni se invoca ba un motiv, ba altul, nimic concret. Ultimul lucru care mi l-au spus este că problema ar veni de la Ministerul Educației și m-au sfătuit să urmăresc știrile”, a spus un alt elev pe nume Gheorghe.

Între timp, administrația instituției motivează lipsa banilor pentru burse prin dirijarea proastă a bugetului oferit de Ministerul Educației pentru anul de studiu 2017-2018. De asemenea, administrația menționează că cererea burselor din partea Centrului de Excelență în Construcții a fost adresată încă primăvara.

Potrivit Ministerul Educației, motivul principal al reținerii banilor este mărirea numărului de elevi în cadrul instituției, astfel a fost imposibilă calcularea prealabilă a bugetului necesar. Conform ministerului, bursa pentru luna curentă și pentru cele două precedente va ajunge la elevi după data de 10 noiembrie.

Recent, la una dintre ședințele ministerului a fost invocată problema studenților și, în cadrul primei lecturi, a fost permisă modificarea bugetului oferit acestora, însă schimbarea definitivă urmează a fi finalizată în cadrul celei de-a doua lecturi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Liuba Țobenco
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente