(video) „Acest proiect este făcut pentru ca tinerii să rămână aici și să nu mai plece”. Declarațiile PD, în breafingul săptămânal

23377132_502533426785414_970265832_o

În briefingul de astăzi organizat de Partidul Democarat, liderul PD a făcut declarații despre Vitalie Proca, a vorbit despre proiectul „Prima Casă” și situația în Primăria Chișinău, ce ține de numirea în funcție a noului primar interimar.

Vizavi de declarațiile lui Vitalie Proca, liderul PD a subliniat: „Am avut o săptămână activă unde au fost reacții și declarații aberante, iar opinia publică a auzit ce spune un criminal ordinar condamnat la 21 de ani de închisoare în România. Apoi cum psihanalizează Maia Sandu spusele criminalului și împărtășește aceste păreri.

Apoi un alt expert, Igor Dodon, a completat-o pe Maia Sandu cu o abordare filosofică.

Cei care stau în spatele acestui scenariu au devenit total lipsiți de imaginație și nu mai știu ce să alcătuiască. Din istoria PD cunosc că oponenții au lovit în el atunci când el a fost puternic. Instituțile de drept trebuie să clarifice această situație”.

Despre situația în Primăria Chișinău privind nominalizarea Silviei Radu în calitate de viceprimăriță precum că în spatele acestei numiri este un atac raider din partea lui Plahotniuc și că el dorește prin acest mod să dețină supremația în Primărie, liderul PD a declarat: „De ce voi nu ați propus o candidatură? De ce ați lăsat ca PD să aleagă primarii și viceprimarii, cu un singur vot?

Astăzi, PSRM și PL pot să facă tot ce doresc în Primărie pentru că au majoritatea în Consiliul municipal.

Apare întrebarea, PSRM și PL nu pot face nimic și doar se plâng la televizor, pentru că, evident se tem că pierd controlul asupra acestei instituții care le-a adus satisfacție ani la rând.

La moment PD nu are nicio aspirație politică la ceea ce ține de Primărie, dar va înainta diverse proiecte ce vor fi în folosul comunității”.

În același breafing, Vlad Plahotniuc a menționat că proiectul „Prima Casă” trebuie să fie popularizat, iar tinerii specialiști trebuie motivați să aplice la acest proiect.

„Acest proiect este făcut pentru ca tinerii să rămână aici și să nu mai plece. Au fost propuse câteva soluții concrete ca să motivăm tinerii specialiști din anumite categorii profesionale să aplice la acest proiect beneficiind de anumite facilități. Am cerut să se constate dacă este posibil ca statul să compenseze jumatate din dobânda achitată pentru creditul imobiliar.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente