iPhone X ar fi cel mai fragil telefon de pe piață. Rezultalele unei companii specializate în teste de rezistență

www.cnet.com
Foto: www.cnet.com

iPhone X, cel mai nou model de telefon lansat de Apple, al cărui preț pornește de la 1.000 de dolari, a picat unul dintre cele mai importante teste: cel al rezistenței. Concluzia unei companii specializate în teste de rezistență a smartphone-urilor este că iPhone X este cel mai fragil telefon de pe piață.

Două teste diferite, realizate în condiţii cât mai apropiate de modul în care oamenii pot scăpa un telefon din mână, arată fragilitatea celui mai nou smartphone Apple, scrie News.ro.

SquareTrade, o companie care realizează în mod constant teste de rezistenţă a smartphone-urilor, a supus iPhone X mai multor încercări. În urma testării, realizate cu ajutorul unui braţ robotic pentru a asigura condiţii similare de testare pentru toate telefoanele, s-a ajuns la concluzia că iPhone X este cel mai fragil smartphone.

Un alt test din care a rezultat deteriorarea iPhone-urilor a fost realizat de publicaţia americană Cnet. Spre deosebire de SquareTrade, unde telefoanele erau aruncate de la doi metri, cei de la Cnet au făcut acest lucru fără ajutorul unui braţ robotic şi doar de la un metru. În cel de-al doilea caz, avariile produse au fost de ordin cosmetic, zgârieturile şi crăpăturile neafectând funcţionalitatea dispozitivului. În urma testului celor de la SquareTrade însă, unele funcţii ale telefonului, precum comenzile ecranului, au încetat să mai opereze aşa cum ar fi trebuit.

Pe măsură ce în achiziţia şi producerea telefoanelor partea cosmetică ajunge să primeze în faţa altor considerente, precum rezistenţa sau capacitatea bateriei, iar smartphone-urile sunt mai subţiri şi cu rame cât mai înguste, fragilitatea nu ar trebui să surprindă.

În cazul iPhone X, garanţia de un an acordată de Apple la vânzare nu acoperă defectarea accidentală, iar înlocuirea ecranului costă 279 de dolari. Din aceste cauze, mulţi utilizatori ar putea să aleagă să mai plătească Apple 199 de dolari pentru garanţia AppleCare+.

AppleCare+ extinde garanţia la doi ani şi acoperă două defectări accidentale. Schimbarea unui ecran în cazul celor care au plătit pentru asigurarea oferită de Apple costă doar 29 de dolari în cazul lui iPhone X.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente