Nu ai timp pentru a lectura o carte? #diez îți recomandă 5 tehnici pentru o citire rapidă

31724-reading-in-bed-books-1200.630w.tn
Foto: ibelieve.com

Trăim în secolul tehnologiilor informaționale, ceea ce implică un ritm accelerat de activitate. În goană după lucruri materiale adesea pierdem ceea ce ține de dezvoltarea spirituală. Mulți motivează cu lipsa de timp lista mică de lectură, în acest context, echipa #diez vă recomandă o serie de tehnici, care v-ar ajuta să citiți mai rapid, devorând informația într-un mod activ.

# Învaţă să „scanezi“

Cea mai importantă abilitate pe care trebuie să o dezvolţi dacă vrei să citeşti mai repede este „scanarea“. Mulţi adulţi consideră scanarea dificilă deoarece atunci când am fost învăţaţi să citească li s-a recomandat să acorde atenţie fiecărui cuvânt dintr-o propoziţie. Cu toate acestea, cercetările arată că minţile adulte au o abilitate uimitoare de asimilare a informaţiei.

# Citeşte doar prima şi ultima propoziţie a fiecărui paragraf

Abby Marks Beale, expert în citire rapidă din America, spune că cei care transmit informaţii în scris urmează, în general, o formulă unică. Încep fiecare paragraf cu o propoziţie care introduce subiectul şi încheie cu informaţia de bază.

# Opreşte vocea din cap

Un alt obicei pe care l-am preluat în şcoala primară este rostirea fiecare cuvânt în minte. Problema este că pierdem inutil timp, deoarece putem înţelege un cuvânt mai repede decât îl putem spune. O modalitate de eliminare a vocii din minte este să citiţi blocuri de cuvinte, deoarece este mult mai greu să vocalizaţi seturi de cuvinte decât cuvinte singulare.

# Nu face „multitasking“ în timp ce citeşti

Una dintre cele mai grave obiceiuri din timpul lecturii este că vă uitaţi la televizor, ascultaţi muzică sau orice alte obiceiuri care v-ar putea distrage atenţia. Dacă doriţi să citiţi mai repede, trebuie să eliminaţi distragerile şi să vă concentraţi doar pe lectură.

# Puneţi  întrebări despre text înainte de a-l citi

Această tehnică este utilizată de profesori pentru a îmbunătăţi înţelegerea textului. Dar este şi o modalitate bună de a vă ajuta să citiţi mai repede. Dacă aveţi o idee despre ce informaţii utile puteţi afla, faceţi-vă un set de întrebări şi apoi citiţi repede pentru a găsi răspunsurile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente