(foto) A cincea expoziție în SUA. Cum reușește un tânăr basarabean să cucerească americanii prin arta sa

_DSC8768-Edit

Constantin Botezat este un nume pe care deja îl cunoașteți. La cei 22 de ani a reușit să se afirme la nivel internațional prin numeroase expoziții de picturi. Este reprezentat de către Galeria IAGA Contemporary Art din Cluj-Napoca, iar săptămâna trecută și-a lansat cea de-a cincea expoziție de artă în SUA.  

Expoziția „Reflections of the world” s-a deschis pentru public pe 29 octombrie la Staten Island Creative Gallery. Comunitatea creatoare Staten Island este o coaliție de artiști vizați, muzicieni, fotografi, scriitori și interpreți, cu sediul în statul New York. Scopul principal al organizației este de a sprijini comunitatea creativă dezvoltând locații și asigurând expunerea mediaților membrilor săi. Scopul secundar al SICC este de a accelera colaborarea dintre artiști, rezidenți, comunitatea de afaceri și alte agenții pentru a crește gradul de conștientizare culturală a artelor din New York  și dincolo de acesta.

Expoziția „Reflections of the world” a basarabeanului Constantin Botezat a fost curatoriată de Linda Rossi și este prin urmare un eveniment important pentru dezvoltarea și parcusul artistic a tânărului pictor. Aceasta este cea de-a cincea expoziție organizată de către Constantin Botezat în Statele Unite ale Americii.

În cadrul evenimentului artistul și-a expus lucrări realizate pe parcusul anului de studiu la Universitatea de Artă din orașul Bari, Italia.

„Evenimentul a avut loc grație curatorului Linda Rossi și Veronicăi Iordachescu cărora le sunt enorm de recunoscator pentru această oportunitate. Expoziția respectivă cu siguranță reprezintă un pas important în cariera mea și care îmi va oferi o motivație enormă în continuare”, crede Constantin. Recent, tânărul și-a început primul său internship la Galeria Wozen din Lisabona, Portugalia, unde urmează să-și desfășoare activitățile artistice în urmatoarele patru luni.

Anterior, echipa #diez vă spunea povestea tânărului într-un interviu video.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente