(video) Women in ICT. S-au făcut remarcate în domeniul IT și au fost premiate

main2
Foto: FB/Aleg Cariera IT

Pe 24 octombrie, la Chișinău, a avut loc cea de-a patra ediție „Women in ICT”. Evenimentul a avut drept scop combaterea stereotipurile și încurajarea fetelor să urmeze o carieră în IT, justificându-și statutul de inițiativă de reper în comunitatea profesionistelor și tinerelor pasionate de IT din Republica Moldova.

Zeci de femei au participat la cea de-a patra ediție „Women in ICT” – un eveniment dedicat profesionistelor IT, actuale sau în devenire. Acestea au fost încurajate să nu se lase ghidate de stereotipuri. Să creadă în forțele proprii și să-și valorifice talentul, indiferent de ce le stă în cale.

Cum e să ai o carieră de succes în domeniul animației și publicității grafice, care sunt provocările care-ți ies în cale, participantele au aflat de la Lidia Scarlat.

Industria gamingului se dezvoltă cu pași rapizi în Moldova și atrage multe femei care ajung să obțină performanțe importante. Olga Zamisnaia este cea care a povestit despre jocurile video și specificul unei meserii în acest domeniu.

Surpriza evenimentului a fost o ceremonie de recunoaștere și apreciere „Women in ICT” – un omagiu adus femeilor care s-au remarcat în sectorul IT din Moldova.

Pline de emoții și entuziasm, unele participante ne-au povestestit puțin din experiența lor în domeniul IT și importanța unor astfel de evenimente pentru toate femeile care își doresc să urmeze această cale.

„Women in ICT” s-a încheiat cu o sesiune de socializare într-o ambianţă prietenoasă, potrivită pentru a comunica și pentru a găsi mentori care să inspire și să poată ghida primii paşi, la început de carieră.

Evenimentul este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Djein Vacari
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente