AGEPI a desemnat câștigătorii la Concursul în domeniul proprietății intelectuale. Cine sunt tinerii norocoși

16

Au fost desemnați câștigătorii Concursului în domeniul proprietății intelectuale, care s-a desfășurat la data de 25 octombrie, la sediul Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI).

În finală au trecut douăzeci și patru de participanți, care au pregătit o comunicare în domeniul proprietății intelectuale, pe care au prezentat-o într-o manieră cât mai interactivă în fața Comitetului organizatoric.

17

Astfel, Ana Ursu, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Bălți, a câștigat premiul mare al Concursului în valoare de 5000 de lei. În etapa finală, Ana a impresionat juriul cu un filmulețul „De ce fenomenele de contrafacere și piraterie sunt considerate fenomene negative ale societății”.

Pe locul II s-a plasat Dan-Constantin Vârlan, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național de Comerț, care a obținut un premiu în valoare de 3000 lei. Dan a realizat o prezentare cu genericul „De ce sunt importante mărcile comerciale în viața de zi cu zi?”.

Pe locul III s-a clasat Daniela Grădinaru, elevă în clasa a XII-a la Colegiul „Mihai Eminescu” din orașul Soroca, câștigând un premiu în valoare de 2000 de lei. Daniela a prezentat în fața juriului lucrarea cu genericul „De ce sunt importante mărcile comerciale în viața de zi cu zi?”.

Cu premii pentru laureații Concursului au venit și reprezentanții Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci din România prezenți la festivitate.

Toți participanții etapei finale a Concursului au primit premii bănești în valoare de 200 de lei, diplome de participare și materiale promoționale din partea AGEPI, dar și a partenerilor: Agenția Turismului, Rifero și Moldcell.

La Concursul în domeniul proprietății intelectuale au participat tineri din Republica Moldova și România care studiază în instituțiile de învățământ general din clasele IX-XII-a, profesional tehnic, secundar și profesional tehnic post-secundar.

Concursul s-a desfăşurat în perioada mai – septembrie.

Scopul concursului a fost promovarea sistemului de proprietate intelectuală, sensibilizarea tinerilor asupra fenomenelor de contrafacere și piraterie, dezvoltării de aptitudini și spirit competitiv, formarea unui mediu de comunicare între tinerii pasionați de domeniul proprietății intelectuale şi favorizarea schimbului de opinii şi experienţă.

Elena Plămădeală

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente