BAC 2017. Ministerul Educației, la raport în Parlament privind încălcările depistate la examene

Parlament-Moldova4-696×464
Foto: Moldova.org

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) va fi audiat în data de 8 noiembrie, asupra rezultatelor examinării carențelor depistate la examenele naționale de bacalaureat pentru anul de studii 2016-2017. O decizie în acest sens au luat ieri membrii Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a Parlamentului.

Secretarul General de Stat al Ministerului, Igor Șarov, a comunicat că în prezent Inspecția Financiară efectuează un control financiar complex la Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, care se va încheia la 1 noiembrie 2017. „În context, solicităm audierea informației pe acest subiect după definitivarea raportului”, a menționat Igor Șarov.

BAC 2017: Președintele Comisiei de evaluare a lucrărilor la fizică respinge acuzațiile viceministrei Educației

Deputații au cerut responsabililor din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să vină cu informații atât de gestionare financiară, cât și să se refere la calitatea testelor de examen, grila de evaluare, modalitatea de organizare a sesiunii etc.

(foto) BAC 2017: Mai mulți profesori de fizică cer acordarea punctajelor maxime tuturor elevilor la anumiți itemi de la examen

Amintim că la 11 iulie 2017, Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a audiat informația cu privire la rezultatele sesiunii de examene 2017. Atunci, viceministra Educației, Lilia Pogolșa, a declarat că procedura și metodologia de organizare a examenelor a fost una subiectivă, iar testele depășeau nivelul mediu de cunoaștere a materiei. Deputații, la rândul lor, au recomandat Ministerului să creeze un grup de lucru pentru analiza încălcărilor și să propună modificarea și îmbunătățirea procedurii de desfășurare a examenelor.

Taguri: #BAC 2017
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente