(video) „Evanghelia dar și epistolele apostolilor nu sunt balade și nici doine ca să fie cântate.” Ion Andronache a lansat un episod nou

Безымянный

În noul episod Ortodoxia – „pentru că așa trebuie”, Ion Andronache a ales să abordeze tema textelor bisericești. El explică cum ar trebui interpretate acestea, pentru ca cei care vin la biserică să conștientizeze textul pe care l-au auzit. Tânărul menționează obiceiurile nocive întâlnite în bisericile din țară, precum și practicile unor preoți.

„Astăzi vă voi vorbi despre două cărți importante de cult din bisericile noastre. Aceste cărți sunt mai mult cinstite, dar mai puțin citite. Liturghia creștină are două părți importante, prima este Liturghia Cuvântului, în care noi ne împărtășim de învățătura divină și cântăm psalm, iar a doua este Liturghia Euharistică, în care noi îi aducem mulțumire lui Dumnezeu și ne împărtășim din sufletul lui Hristos.

În această Liturghie a Cuvântului se citește din două cărți de cult, prima se numește „Apostol” și cuprinde epistolele și faptele apostolilor. Adică scrisorile ucenicilor lui Hristos către comunitățile creștine. Adoua este „Sfânta Evanghelie”, o carte care cuprinde fragmente după Evanghelia după Matei, Luca, Marcu și Ioan. ”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente