(galerie foto, video) Tradiție și istorie – la Târnăuca au fost inaugurate două case turistice. Care este specificul acestora

IMG_2564_965x643

Pe 21 octombrie, a avut loc lansarea a două case turistice din satul Târnauca, Slobozia. Casa Karaman și Casa Baboi sunt case cu o tradiție familială bogată, cu istorii specifice regiunii și timpului. Vă invităm să vedeți deschiderea acestor două locuri turistice.

# Casa Karaman este o căsuță turistică, tradițională cu o istorie  de aproximativ 100 de ani, transmisă din generație în generație, care păstrează autenticitatea perioadei începutului secolului XX. Casa Karaman este o adevărată bijuterie istorică a satului Târnauca din raionul Slobozia, datorită faptului că păstrează obiecte arhaice și lucruri vechi confecționate manual (covată, cociorvă, lopată, leasă, butoaie vechi, mobilier,lămpi, covoare etc.) și lucruri donate de familiile din comunitate cu scopul de a promova cultura și tradițiile străbune.

Această casă este moștenită de Angela Cazac, nepoata din a treia generație a stăpânilor, gospodari cu renume în sat. Stăpânul Fedosie a fost vinificator și agricultor cu mâini de aur, iar soția lui Eudochia, o gospodină iscusită care pregătea prăjituri, plăcinte, colaci la cuptor pentru diferite evenimente ale familiilor și rudelor din sat.

Ma jos puteți vedea programul artistic al evenimentului.

Prezentarea Casei Karaman

Victoria Cazacu invită toți tinerii să viziteze Casa Karaman.

# Casa Baboi (pensiune), o casă în stil sovietic care transmite entuziasmul și patriotismul anilor 70-90. În această gospodărie se regăsesc condițiile și modul de trai a perioadei respective. Vedeți videoul de mai jos pentru a vă scufunda în atmosfera Casei Baboi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente