(video) Filme care trebuie privite până la sfârșit de an

TheBeguiled

Nu mai avem mult și se termină 2017, iar agenda noastră de must see-uri e încă plină. Unele filme au fost sau sunt deja la cinema, iar altele urmează. Noi ne-am oprit la câteva.

Dunkirk (regia: Christopher Nolan)

Distribuție: Tom Hardy, Kenneth Branagh, Cillian Murphy

Deși filmele sale au fost foarte bine primite și de presă și de public iar Înception a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun film, Christopher Nolan nu a fost în cărți până acum pentru a primi statueta aurită pe care oricine și-o dorește. Situația s-ar putea schimba cu Dunkirk, unde pentru prima dată de la Insomnia, Nolan renunță la genul SF / Fantasy în favoarea unui film istoric. Acesta prezintă un eveniment din timpul celui de-al doilea război mondial, când vapoarele cu civili au ajutat la evacuarea a peste 300 000 de oameni din Franța, în timp ce Aliații se retrăgeau.

Blade Runner 2049 (regia: Denis Villeneuve)

Distribuție: Ryan Gosling, Harrison Ford, Robin Wright Penn, Jared Leto

Originalul Blade Runner al lui Ridley Scott nu a fost un mare succes la vremea lui, dar între timp a căpătat un statut de film-cult, care a influențat zeci de filme de atunci. Ideea unui sequel s-a tot discutat, dar nu a părut plauzibilă până anul ăsta când s-a confirmat că noul film se află în producție. Și ținând cont că va fi regizat de canadianul Denis Villeneuve (Arrival), continuarea s-ar putea să se bată de la egal la egal cu originalul.

Star Wars VIII (regia: Rian Johnson)

Distribuție: Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Adam Driver, Benicio Del Toro

Ultimul film din seria Star Wars, The Force Awakens ne-a adus aminte de seria clasică, dar a și introdus noi personaje în celebra franciză. Acum că apele s-au mai calmat, abia așteptăm episodul VIII, cu atât mai mult ca din distribuție va face parte și Benicio Del Toro, care probabil va juca din nou un personaj negativ.

The Beguiled (regia: Sofia Coppola)

Distribuție: Elle Fanning, Nicole Kidman, Colin Farrell, Kirsten Dunst, Angourie Rice

Sofia Coppola n-a mai făcut niciun film de la The Bling Ring încoace, așa că ne bucurăm să aflăm că aceasta va reveni în 2017, după ce proiectul său de ecranizare a cărții Mică Sirenă a picaat. În timpul războiului civil, un soldat rănit ajunge să se adăpostească într-un internat de fete din Mississippi. În afară de Kirsten Dunst și Elle Fanning, care au mai jucat la Sofia Coppolă, avem niște new entries: Nicole Kidman și Colin Farrell.



The Killing of a Sacred Deer (regia: Yorgos Lanthimos)

Distribuție: Colin Farrell, Nicole Kidman, Raffey Cassidy, Bill Camp, Alicia Silverstone

Nicole Kidman și Colin Farrell joacă și în noul film făcut de Yorgos Lanthimos, despre un chirurg care îl ia sub aripa sa pe un tânăr învățăcel care se dovedește a fi un individ sinistru. Regizorul grec ne-a obișnuit până acum cu filme dintre cele mai dubioase, așa că nu ne așteptam ca acesta să se lase mai prejos.

The Kidnapping Of Edgardo Mortară (regia: Steven Spielberg)

Distribuție: Oscar Isaac, Mark Rylance

Pare că Steven Spielberg e pe val. După ce în vară a apărut The BFG, acesta are deja pregătit un film pentru 2018, an în care va filma Indiană Jones 5. În plus, acesta va lansa și anul viitor un film dintr-o zonă mai serioasă, bazat pe un fapt real.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente