Recomandări #diez. Evenimente la care să mergi într-o zi de duminică cu vreme posomorâtă

Așa cum au anunțat și sinopticienii, toamna își revendică drepturile și se lasă frig în toată țara. Ca să vă facem duminica mai cadă, mai jos găsiți o serie de evenimente la care să mergeți mâine, 22 octombrie.

#1. Cupa Interact 3.0

Dezbaterile nu sunt doar o modalitate de a-ți exprima și susține opinia, dar dezvoltă anuminte calități și te impune să ieși din zona de confort, astfel interacționând cu cei din jur.

Echipa Interact Chișinău te provoacă să participi la cea mai tare dezbatere a toamnei – CUPA INTERACT 3.0. Vino alături de noi pentru a dezbate cele mai actuale teme și a căpăta o experiență unică în cadrul campionatului de dezbateri.  Evenimentul începe mâine la ora 9:00, la Liceul Academiei de Științe a Moldovei. Detalii aici. 

#2. SuperCoders în Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”

Cel mai grandios program de coding din Moldova pentru copii și părinți vine în Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” pe 22 octombrie 2017, cu începere de la ora 10.00.

Copiii cu vârsta de 10-14 ani pot participa la un super atelier de coding, unde își vor forma abilități de programare, își vor dezvolta logica și spiritul de echipă.

Părinții vor fi antrenați într-un workshop despre securitatea copiilor online prin prizma protecției datelor cu caracter personal. Numărul de locuri este limitat. Dragi părinți, grăbiți-vă să faceți înregistrarea la tel. 022229556 sau la adresa email: [email protected]

Vezi detalii și despre SuperCoders la Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu.

#3. Sunday Long Run: Sculeanca – Ghidighici – Sculeanca

Duminică, 22 octombrie, clubul de alergare Sporter invită toți alergătorii începători, sportivii amatori și cu experiență la un antrenament de alergare dus-întors pe traseul: parcul “La izvor” – Ghidighici.

Sportivilor începători le sugerăm să alerge 7-10 km, amatorilor – 20 km, iar sportivilor cu experiență le propunem să parcurgă distanța de 30 km și mai mult. Locul întâlnirii: Parcul ”La izvor” (Sculeanca). Startul: 10:00. Detalii despre eveniment vezi aici. 

#4. Cărți gratuite pe strada pietonală

Tinerii Moldovei vor împărți gratuit o mie de cărți trecătorilor de pe strada pietonală din centrul Chișinăului, duminică, 22 octombrie. Startul evenimentului unic în Republica Moldova se va da la ora 13:00 și va continua până vor fi epuizate toate cărțile. Toți participanții vor câștiga o carte!

Invitați toți prietenii la eveniment și oferiți-le șansa de a lua acasă cărți gratuite! Vezi detalii despre evveniment aici.

 #5. Prelegere filosofică: Filosofia Practică – Educația pentru viață

Asociația Culturală Noua Acropolă în parteneriat cu Biblioteca Centrală B.P.Hașdeu, vă invită la prelegerea filosofică: FILOSOFIA PRACTICĂ – EDUCAȚIA PENTRU VIAȚĂ. Duminică, 22 octombrie 2017, ora 15:00-17:00,
la Biblioteca Centrală B.P.Hașdeu,
Sala de lectură germană, etajul II,
Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 148, Chișinău.

Intrarea este liberă.
Informații suplimentare: Mobil sau Whatsapp: +37379118608.

#6. Lansare clip „Paparuda”

Via Dacă își lansează primul clip, rezultat al unei colaborări cu o echipă de tineri cineaști din Moldova, în frunte cu regizoarea Lucia Lupu. Clipul prezintă una din piesele cele mai sonore ale formației, Paparuda, inspirată din folclor. Acesta este și titlul, dar și subiectul scurtmetrajului realizat acum doi ani de Lucia, film ce stă la baza clipului Via Dacă.

În seara de lansare, va fi prezentat scurtmetrajul “Paparuda” și va fi ținut un recital live al formației, alături de chitaristul Dan Brumă.  Intrare liberă și cu voie bună!

#7. Invitația la vals

Teatrul Geneza Art vine cu o „Invitație la Vals” către spectatori. Unul dintre cele mai îndrăgite titluri de către cititori, considerat un fenomen unic în literatura română. Romanul „Invitația la Vals” de Mihail Drumeș.
Un spectacol – mărturisire, cu o avalanșă de trăiri, care va pătrunde în conștiință și va atinge struna emoționalului. „Omul care caută adevăruri, e asemeni unui nefericit care valsează pe un teren minat. O dramă omenească despre mîndrie și frica de a iubi prea mult”.

Actorii Iurie Gologan și Dana Ciobanu, vor forma un tot organic cu eroii centrali ai romanului „Dor și Micaela” într-o iubire acută, disperată și spectaculoasă. Detalii aici. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente