Participă la „CyberSec 2017” și află totul despre securitatea cibernetică. Unde va avea loc evenimentul

atac-cibernetic

Securitatea cibernetică la nivel național, prin prisma provocărilor tehnice și de politică, de rând cu siguranţa copiilor și adolescenților în mediul online vor fi puse în discuție pe 27 octombrie în cadrul Conferinței „CyberSec 2017”.

ECSM se desfășoară anual, pe durata lunii octombrie, în formatul unei campanii de comunicare implementate în toate țările europene. Scopul acesteia este creșterea gradului de conștientizare a importanței securității cibernetice în rândul cetățenilor. Evenimentele din cadrul campaniei urmăresc schimbarea percepției amenințărilor informatice, prin intermediul promovării conceptului de securitate a datelor şi informațiilor, prin educație, schimb de bune practici şi competiții.

Experți în securitate cibernetică, reprezentanți ai sectorului public şi privat, ONG-uri și reprezentanți ai mediului academic se vor întruni în cadrul conferinței, cu comunicări adaptate diverselor categorii de public (companii, părinți, copii și adolescenți, profesioniști IT ș.a.), menite să-i ajute să-și protejeze datele cu caracter personal, să utilizeze corect serviciile online reducând la maxim riscurile de a deveni victime ale unei infracțiuni cibernetice.

Obiectivele Conferinței „CyberSec 2017” sunt:

#Să ofere o imagine de ansamblu a provocărilor securității cibernetice, atât la nivel strategic, cât și juridic, de cooperare internațională, dar și prin prisma protecției online a copiilor;

#Să sporească capacitatea de abordare a provocărilor de securitate cibernetică;

#Să construiască și să sprijine o comunitate a liderilor actuali și viitori din domeniul securității cibernetice;

#Să conceapă rețele active de profesioniști în domeniul securității cibernetice și să susțină schimbul bunelor practici.

Datele statistice arată că, deși numărul și amploarea infracțiunilor cibernetice sunt în permanentă creștere, gradul de conștientizare și cunoaștere a măsurilor elementare de securitate cibernetică rămâne încă insuficient. În ciuda amenințării crescânde, 51% dintre cetățenii europeni se simt neinformați cu privire la amenințările cibernetice, iar 69% dintre companii nu dau dovadă de un nivel elementar de înțelegere a riscurilor cibernetice la care se expun.

Conferința „CyberSec 2017” este publică, cu participare gratuită. Doritorii de a lua parte la eveniment sunt rugați să se înregistreze online până pe 25 octombrie, completând acest formular.

Pentru mai multe detalii și pentru confirmarea înregistrării, sunați la numerele de telefon: 022 820 977, 060509934 sau la adresa de email [email protected].

Evenimentul este organizat de Î.S. Centrul de telecomunicații speciale, în parteneriat cu Centrul pentru Securitate Juridică a Informației, Asociația Naționala a Companiilor din Domeniul TIC, Centrul de Guvernare Electronica, Inspectoratul General de Poliție și Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Cosnferința va avea loc în incinta Centrului de Excelență în Domeniul TIC „Tekwill” (str.Studenților nr.9/11).

Autoare: Elena Plămădeală

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente