(galerie foto) Un nou Sector de Poliție, renovat și modernizat la standarde europene. Vezi cum arată

1

Pe 19 octombrie, a fost redeschis Sectorul de Poliție nr.3, din sectorul Buiucani al mun. Chișinău, care a fost complet renovat și dotat în conformitate cu cerințele internaționale și bunele practici în domeniu, asigurând tuturor cetățenilor acces liber și transparent la servicii polițienești de calitate.

La eveniment au participat: ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, șeful IGP, Alexandru Pânzari, reprezentantul Ambasadei SUA la Chișinău James Pettit, Coordonatoarea rezidentă ONU și Reprezentantă permanentă PNUD  în Moldova, Dafina Gercheva, angajați ai Poliției, locuitori ai sectorului Buiucani și alți invitați.

În cadrul discursului său, ministrul Afacerilor Interne, a menționat despre faptul că la începutul carierei sale a activat și el în acest Sector, care astăzi este mai modern și datorită investițiilor făcute, va aduce satisfacție și celor care muncesc în prezent.

La rândul său, șeful IGP, Alexandru Pînzari a vorbit despre importanța relației durabile de cooperare între angajații Poliției și societatea civilă, specificând că acest Sector de Poliție reprezintă esența unei astfel de colaborări.

În incinta sectorului de poliție, alături de angajații forțelor de ordine, vor activa, de asemenea, reprezentanții Centrului Internațional „La Strada”, care vor oferi asistență, consiliere și ajutor specializat și calificat victimelor violenței în familie, precum și victimelor violenței, exploatării sau hărțuirii sexuale.

Renovarea și modernizarea sectorului de poliție nr. 3 Buiucani a fost posibilă grație suportului oferit de Ambasada SUA în Republica Moldova și Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în cadrul proiectului ”Suport pentru reforma poliției din Republica Moldova”, implementat de PNUD.

Valoarea totală a asistenței oferite de Ambasada SUA și PNUD pentru renovarea și dotareasectorului de poliție este de 170 mii USD.

2

3

4

5

6

7

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente