Elevii școlilor vor primi zilnic câte un măr. Despre ce este vorba

mere

Fiecare elev din clasele I – a IX-a, care frecventează învăţământul de stat şi privat acreditat, va primi zilnic câte un măr. Pentru achiziţionarea şi distribuirea în şcoli a merelor, din bugetul de stat urmează să fie alocată suma de 40 de milioane de lei. Prevederile sunt cuprinse într-un proiect de hotărâre de Guvern, expus spre consultări publice, informează adevarul.ro.

Procesul de achiziţionare a merelor se va efectua centralizat, prin intermediul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură. Merele se vor procura exclusiv de la producătorii autohtoni. Producătorii agricoli mai mici vor avea posibilitatea să se asocieze în grupuri pentru a corespunde regulilor stabilite prin proiect (achiziţia de mere va fi repartizată pe loturi omogene de produse, a câte 100 tone).   Managerii instituţiilor de învăţământ vor fi responsabili de organizarea repartizării merelor la copii prin cantinele şcolare, preferabil în pauza mare dintre lecţii. Merele vor fi obligatoriu spălate înainte de a fi propuse copiilor.

Proiectul mai prevede desfăşurarea activităţilor educative privind promovarea alimentaţiei sănătoase şi, în special, a consumului de fructe proaspete la copii. Măsurile respective includ organizarea degustărilor de fructe în şcoli, desfăşurarea orelor tematice, participarea elevilor la strânsul roadei, la expoziţii şi târguri, precum şi repartizarea pliantelor şi a altor mijloace informative copiilor.   Ministerul Finanţelor urmează să prevadă alocarea mijloacelor financiare la următoarea rectificare a bugetului pentru anul 2017 şi la definitivarea bugetului pentru anul 2018.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente