(video) O gimnastă de origine basarabeană se alătură campaniei #MeToo. Campioana Mondială Tatiana Guțu mărturisește că a fost violată de colegul ei de echipă

tatjana-gucu-iznasilovanie_15083083372129785005
Foto: championat.com

Campioana mondială la gimnastică, Tatiana Guțu, a mărturisit că în 1991, pe când avea 15 ani, a fost violată de către partenerul ei de echipă, Vitaly Scherbo, în timp ce se aflau la turneul de la Stuttgart.

Tatiana Guțu a mărturisit, pe pagina sa de Facebook, că a fost violată de către Vitaly Scherbo, numindu-l „monstrul care m-a ținut în închisoarea fricii de-a lungul a mulți ani”, relatează meduza.io.

De asemenea, Guțu susține că despre cele întâmplate știau mulți membri din echipă, cum ar fi Tatiana Toporova și Rustam Sharipov, însă au ales să tacă și să nu-i ia apărarea.

„Aceasta e istoria mea de Cenușăreasă. Eu am supraviețuit și sunt gata să-i sprijin pe toți cei care se tem să vorbească. Voi încerca să-mi păstrez puterea și încrederea în sine pentru a-i putea proteja pe alții.”

De asemenea, Tatiana Guțu, a mărturisit că intenționează să-l acționeze în judecată pe Vitaly Scherbo.

Tatiana Guțu s-a născut într-o familie ucraineană de origine basarabeană la 5 septembrie, 1976. Guțu a început să practice gimnastica la vârsta de șase ani. Ea a devenit membră a echipei olimpice naționale a Uniunii Sovietice în 1988.

La începutul anului 1992, la Campionatul European, Guțu a câștigat probele individual-compus la sărituri și bârnă. Fiind cea mai de succes gimnastă a Campionatului, era una din favoritele Jocurilor Olimpice. Cu toate acestea, Guțu (la 15 ani) a ratat finala acestui eveniment. În preliminariile olimpice, gimnasta a căzut de pe bârnă, coborând pe locul 9. A fost cât pe ce să câștige partea opțională a competiției pe echipe, fiind și una din favoritele pentru medalia de aur la bârnă, însă căderea a însemnat descalificarea ei.

La Jocurile Olimpice din 1992 din Barcelona a câștigat două medalii de aur, precum și una de argint, și una de bronz. Vitaly Scherbo, originar din Republica Belarus, la Jocurile Olimpice din 1992 a devenit de șase ori campion și a câștigat patru medalii de bronz. La Jocurile din 1992, sportivii din fosta Uniune Sovietică au participat ca parte a unei echipe comune.

După încheierea carierei în 1993, Guțu a plecat în Statele Unite, unde în prezent este antrenoare. Scherbo, de asemenea, a plecat în SUA și deține o sală de gimnastică în Los Angeles.

Taguri: #Cartea de Aur
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente