SuperCoders vine în Biblioteca Ta. Iată când se va desfășura evenimentul

coderdojo3
Foto: CoderDojo

Toți copiii din municipiul Chișinău, cu vârsta între 10 și 14 ani sunt invitați duminică, 22 octombrie, la un workshop gratuit, pentru a cunoaşte noţiuni elementare de programare informatică.

Obiectivul nu este de a-i transforma pe cei mici în specialiști IT, ci de a le oferi o perspectivă distractivă, simplă și educativă asupra valorii mediului digital. Inițiativa implică și ateliere dedicate părinţilor, la care adulţii învaţă avantajele şi riscurile lumii virtuale, dar şi cum să asigure securitatea online a copiilor.

Toți doritorii sunt așteptați la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” de pe bd. Ștefan cel Mare, 148, cu începere de la ora 10:00.

Programul #SuperCoders are ca scop inițierea copiilor cu vârste între 10 și 14 ani în programarea informatică. Obiectivul nu este de a-i transforma pe cei mici în specialiști ai html-ului sau ai javascript-ului, ci de a le oferi o perspectivă distractivă, simplă și educativă asupra valorii mediului digital.

Scopul acestor ateliere este de a-i învăța pe copii cum să folosească timpul petrecut pe calculator în mod util. Timp de o zi cei mici învaţă să creeze animaţii, poveștiri interactive şi jocuri prin tehnica drag & drop, utilizând limbajul de programare SCRATCH.

De asemenea, ei fac cunoștință cu primele concepte de programare și logică matematică. Ei sunt îndemnați să conceapă jocuri, desene animate scurte, asamblând segmente logice şi „dând viață” personajelor. Acestea sunt chestiuni elementare, dar extrem de instructive în ceea ce privește modalitatea de a dezvolta gândirea logică, precum și de a deprinde lucrul în echipă. Workshop-urile colective durează aproximativ 4 ore şi sunt animate de voluntarii Orange și de partenerii companiei.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente