Workshopuri gratuite care te vor ajuta să-ți dezvolți competențe digitale pentru o carieră de succes. Iată unde te poți înregistra

1

Pe 25 octombrie, între orele 14:00 și 17:00 la Chișinău, în incinta Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” sunteți invitați să participați la evenimentul de lansare a primului Massive Open Online Course (MOOC) din Republica Moldova. Veți putea participa la o serie de workshopuri gratuite care vă vor ajuta să vă dezvoltați competențele digitale de bază, și tototadă veți putea afla cum să beneficiați de cursul gratuit online „Competențe digitale pentru o carieră de succes”.

Cursul „Competențe digitale pentru o carieră de succes” este un curs online gratuit care poate fi accesat de către utilizatorii bibliotecilor din 7 regiuni: Chișinău, Orhei, Cahul, Bălți, Ciadîr-Lunga, Căușeni și Telenești.

Ghidați de către formatorii de la bibliotecile publice și centrele de excelență din cadrul Programului Novateca, utilizatorii vor putea parcurge 10 module online care includ informații cu privire la crearea:

# unui CV digital creativ,

# elaborarea unui chestionar sau a unui sondaj de opinii digital;

# înregistrarea unei conferințe online prin intermediul Platformelor Google Hangouts și Zoom # și utilizarea multor instrumente web în procesul de dezvoltare profesională și academică.

În perioada octombrie 2017 – mai 2018 vor fi instruite peste 700 de persoane din cele 7 regiuni-țintă.

Pentru a parcurge gratuit cursul online „Serviciu de Bibliotecă iCAN pentru o carieră de succes” este necesar să vă înscrieți la una dintre bibliotecile din această listă. Împreună cu formatorii de la bibliotecă veți studia informația inclusă în curs și veți dezvolta o serie de competențe digitale cheie incluse în Strategia Educația 2020.

Iată care va fi Programul „Evenimentului Național de Lansare a Serviciului de Bibliotecă iCAN pentru o Carieră de Succes”.

25 octombrie Biblioteca Municpală „B.P. Hasdeu” din Chișinău;

14:00-14:30 Deschiderea evenimentului

Cuvânt de salut din partea Programului Novateca

Cuvânt de salut din partea Centrului Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari Cuvânt de salut din partea Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă

Prezentarea proiectului, experții Academiei de Inovare și Schimbare prin Educație

# 14:30-15:00 Primele succese din teritoriu

Facilitatorii Cursului din regiuni (reprezentanții Centrelor de Excelență Profesională pentru Bibliotecari)

Utilizatorii serviciului iCAN din Chișinău

# 15:00-15:45 Workshop-uri pentru invitați

Workshop # 1

Elaborarea portofoliilor profesionale cu ajutorul instrumentelor web (Sala mare, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”)

Workshop # 2

Instrumente web pentru crearea rapoartelor narative cu impact (Centrul Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari, et 2)

16:00 -16:45 Workshop-uri pentru invitați

Workshop # 3

Instrumente web pentru o carieră de succes (sala mare, Biblioteca Municipală ”B.P. Hasdeu”)

Workshop # 4

Instrumente web pentru o carieră de succes (Centrul Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari, et. 2).

Pentru informații suplimentare o puteți contacta pe Daniela Munca-Aftenev, coordonator de proiect [email protected] sau la numărul de mobil (+373) 78122999.

La fel, puteți urmări activitățile Serviciului pe pagina de Facebook.

Proiectul își propune să stabilească un parteneriat durabil între bibliotecile publice din Chișinău, Cahul, Telenești, Căușeni, Ceadîr-Lunga, Orhei, Bălți, Academia de Inovare și Schimbare prin Educație (AISE), Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă și angajatorii din regiunile țintă, prin crearea unui serviciu digital nou care corespunde domeniului prioritar bunăstare economică și angajare în câmpul muncii prin educarea tinerilor și adulților conform Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă a Națiunilor Unite.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente