Şeful ANRCETI a fost demis prin hotărârea Guvernului. „Să scrieţi minciuni nu face faţă unei agenţii”

Pavel Filip

Şeful Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI ), Grigore Varaniţă, şi-a dat demisia. Asta după ce premierul Pavel Filip, săptămâna trecută, se arăta nemulţumit de calitatea serviciilor de telefonie mobilă şi Internet în anumite zone din ţară.

În cadrul ședinței de astăzi, Pavel Filip a declarat: „La şedinţa trecută am solicitat să veniţi cu un raport despre tot ce se întâmplă în respectarea condiţiilor de licenţă de către operatorii de telefonie mobilă. Am primit acest răspuns de la dvs. şi faptul că astăzi vom aproba demisia directorului Agenţiei nu înseamnă că problema s-a rezolvat”.

Pavel Filip a fost mințit de funcționarii Agenției precum că aceștia i-au prezentat un raport care nu corespundea realității: „Să scrieţi minciuni, cel puţin nu face faţă unei Agenţii. Din scrisoare reiese că ați monitorizat procesul, dar eu cunosc că Agenția nu are echipamentul necesar pentru asta”.

„Nu veniţi cu răspunsuri formale. Vreau să văd că în urma anchetei toţi cei implicaţi vor purta răspundere pentru acest lucru. Pentru şedinţa următoare aştept un răspuns din partea comisiei de anchetă”, a conchis premierul Pavel Filip, după aprobarea demiterii lui Grigore Varaniţă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente