PD a început procesul de stopare a reformei actuale în domeniul educației. Care sunt motivele

plaha

În cadrul ședinței săptămânale a partidului democrat Vlad Plahotniuc a discutat despre reforma în domeniul educației, menționând că aceasta nu merge într-o direcție bună.

„Tema aflată pe ordinea de zi este reforma în domeniul educației. Am constatat că foarte mulți oameni din teritoriu s-au plâns despre ceea ce se întâmplă după închiderea școlilor în care lucrează. Orice reformă trebuie să pornească de la necesitățile oamenilor. Trebuie să recunoaștem că modul în care s-a desfășurat reforma a adus zeci de aspecte negative: au suferit copii, pedagogii, familii.” a menționat liderul PD, Vlad Plahotniuc

Partidul Democrat urmează să înceapă un demers de stopare a procesului de închidere a școlilor din țară și să implementeze un proiect de reformă în domeniul educației, dar, care nu ar afecta activitatea corpului didactic și a elevilor.

„Mulți profesori au de făcut multe rapoarte și evaluări, acest aspect afectează pregătirea profesorilor pentru lecțiile care urmează să le aibă în ziua următore. Lucrurile în acest domeniu s-au schimbat nu în direcția bună” a spus liderul PD.

La fel, democrații vor să elimine taxele suplimentare, pe care profesorii trebuie să le plătească pentru cursuri de formare continuă și să modifice programul școlar pentru ca programul să fie adaptat psihologie elvilor „Nu vreau ca programul încărcat să le omoare orice dorință de a învăța a elevilor”, a mai menționat Vlad Plahotniuc.

 

 

Autoare: Elena Plămădeală

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente