(video) „Când vorbim despre drepturile noastre totul se rezumă la sex”. Cum e să fii persoană LGBT în Moldova

collage

#Fără Filtru este un proiect, lansat de altfel.md, care are scopul de a povesti despre minoritățile din Republica Moldova, probleme cu care se confruntă în societatea în care trăiesc, modul în care sunt discriminați și mesajul acestora către semeni. Videoul este realizat într-o manieră mai #altfel, întrucât mesajul este de a înțelege că acești oameni sunt la fel ca toți, însă nu sunt acceptați de întreaga societate, drepturile lor fiind limitate.

În video puteți vedea activiști din organizația GenderDoc-m care au avut curajul să povestească experiența lor în fața camerei.

Iată care au fost subiectele abordate în acest clip:

#Cele mai enervante situații din viață;

# Despre primul „Coming Out”
Coming out se referă la procesul de a afirma public și voluntar orientarea sexuală sau identitatea de gen și reprezintă un proces de recunoaștere, acceptare și mărturisire a orientării sexuale sau identității de gen atât față de propria persoană, cât și față de ceilalți;

#Un mesaj generală către toți care privesc acest video.

Proiectul este realizat în cadrul programului Erasmus+ „Managing Diversity”, organizat de Armenian Youth Progressive și Jongeren voor Uitwisseling en Begrip (JUB) care a avut loc în Olanda și Armenia, unde participanții noștri au luat locul întâi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente