BAC 2018: Cei care vor să fie scutiți cu nota 10 din oficiu la examenul de limba franceză se pot înscrie la testele DELF/DALF și DELF junior

Bac2017 (17)

Diploma de Studii de Limbă Franceză (DELF), și versiunea DELF junior, Diploma de Studii Aprofundate de Limbă Franceză (DALF) sunt diplome oficiale elaborate de Ministerul Educației Naționale a Învățământului Superior și Cercetării din Franța, destinate publicului non-francofon. Acestea sunt eliberate de Centrul Internațional de Studii Pedagogice (CIEP) și certifică competențele de cunoaștere a limbii franceze de către candidații străini (Niveluri A1-C2).

Aceste diplome sunt recunoscute de Ministerul Educației al Republicii Moldova în vederea scutirii de susținerea probei de franceză din cadrul bacalaureatului. Obținerea diplomelor DELF B2 pentru clasele simple și DALF C1/C2 pentru clasele bilingve francofone vă scutește de la susținerea probei de franceză din cadrul examenelor de bacalaureat obținând în mod automat nota 10/10.

Alianța Franceză, singurul centru de examene acreditat din Republica Moldova, organizează în fiecare an diferite sesiuni de examene, la Chișinău și Bălți.

Probele sesiunii din noiembrie se vor desfășura în perioada 15-18 noiembrie 2017Înscrierile vor avea loc în perioada 16-27 octombrie 2017 la biroul de cursuri al Alianței Franceze din Moldova de la Chișinău, uneori examenele se desfășoară și la Bălți.

Pentru a vă înscrie, este necesară prezentarea unui act de identitate.

Pentru informații suplimentare în privința organizării acestor examene, vă rugăm să contactați Biroul de cursuri din cadrul Alianței Franceze din Moldova: Carolina DIBROV, + 373 22 23 45 10

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente