Peste 100 de tineri participă la un Forum al profesiilor organizat la Soroca

4

Peste 100 de tineri din regiunea de nord a Republicii Moldova participă, sâmbătă, 14 octombrie 2017, la Forumul Profesiilor «O carieră de succes acasă», organizat la Soroca. Evenimentul este desfășurat de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), în parteneriat cu Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA), cu suportul financiar al Agenției pentru Dezvoltare din Austria (ADA).

Un eveniment similar a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la Cahul (cuprinzând raionele din sudul țării), iar ulterior, Forumul Profesiilor va fi organizat și la Chișinău (pentru tinerii din centrul țării).

În cadrul evenimentului, tinerii vor avea posibilitate să discute cu oameni de afaceri și profesioniști în construirea carierei. La fel tinerii vor participa la ateliere de lucru privind ghidarea în carieră axate pe  următoarele subiecte:

#. Stereotipuri în alegerea profesiei
#. Instrumente de marketing personal (CV, scrisoare de intenție etc)
#. Negocierea salariului și avansarea în carieră
#. Centrul de Ghidare în carieră – o oportunitate pentru tineri

Participanții la Forum au primit „Ghidul viitorului angajat”. Broșura a fost tipărită într-un tiraj de 1000 de exemplare și conține informații utile despre elaborarea unui CV; lista târgurilor de carieră din Republica Moldova; site-urile de angajare, dar și informații despre locurile de muncă vacante, înregistrate la ANOFM. Broșura a fost editată cu suportul CEDA și poate fi găsită în variantă electronică pe situl www.ceda.md.

3 (1)

«Scopul acestor evenimente, pe care le organizăm împreună cu partenerii noștri strategici: ANOFM și oficiile sale din Cahul, Soroca și Chișinău, este de a promova lumea profesiilor pentru tinerii din aceste regiuni, de a iniția un dialog constructiv cu alți parteneri interesați în oferirea de oportunități tinerilor, pentru ca aceștia să-și poată dezvoltă o carieră de succes aici, la ei acasă», a declarat Sofia Șuleanschi, director executiv CEDA.

În cadrul proiectului, cu o zi mai devreme, pe 13 octombrie, la Soroca a avut loc Masa Rotundă cu genericul „Ghidarea în carieră a tinerilor –  provocări și perspective”. La eveniment au participat reprezentanți ai administrației publice locale, instituțiilor educaționale, Direcției Educație Soroca, ONG-uri, agenți economici, mass-media. Participanții au făcut un schimb de experiență și au examinat acțiuni de perspectivă în domeniul ghidării în carieră a tinerilor.

2 (1)

Forumul Profesiilor este organizat în cadrul proiectului „Reconceptualizarea orientării profesionale şi consilierii în carieră-REVOCC”, implementat de CEDA, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, ANOFM, cu suportul financiar al Agenției de Dezvoltare din Austria. Scopul lui este îmbunătățirea calității educației pentru carieră prin reconceptualizarea orientării profesionale şi consilierii în carieră a elevilor din învățământul secundar general şi profesional tehnic secundar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente