(video) Filip, după ședința comună a Guvernului și Parlamentului: „Vom fi gata pentru a lua prima tranșă din asistență înainte de termen”

mainnn

Președintele Parlamentului Andrian Candu și președinții comisiilor parlamentare s-au întâlnit în ședință comună cu premierul Pavel Filip și membrii cabinetului de miniștri. Demnitarii au discutat despre realizarea angajamentelor faţă de Fondul Monetar Internaţional şi au prioritizat acțiunile pentru perioada următoare în agenda comună Guvern – Parlament. 

Pavel Filip a declarat în cadrul conferinței de presă de după ședință că au acordat o atenție deosebită asistenței macrofinanciare de o sută de milioane de euro. „Vreau să vă spun cu toată responsabilitatea că înainte de termen noi vom fi gata pentru a lua prima tranșă.”

Republica Moldova trebuie să îndeplinească 28 de condiționalități pentru a beneficia de asistență, iar până la sfârșitul anului, autoritățile mai au 11 de îndeplinit.

În același timp, premierul a declarat că chiar și fără prima tranșă din asistență, veniturile la bugetul statului Republicii Moldova sunt suficiente pentru a realiza toate programele prevăzute în legea bugetului. „Noi nici nu am luat în calcul asistența macrofinanciară. Ne-am asigurat și nu am luat în calcul și ne-am spus cu certitudine că dacă nu vom primi anul acesta, vom primi cu siguranță anul viitor.”

Amintim că, recent Uniunea Europeană a anunțat că nu va mai transfera 28 milioane de euro pentru bugetul de stat moldovean privind implementarea reformelor în sectorul justiției. Iată cu ce explicații a venit atunci Ministerul Justiției pe marginea acestui subiect. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente