Nu doar șoferii! 120 de pietoni au fost sancționati pentru ca au traversat prin loc nepermis, într-o singură zi

politia

Inspectoratul Național de Patrlare a desfășurat ieri operațiunea „Pietonul” pe întreg teritoriul țării. În urma acesteia, circa 120 persoane care traversau în locurile interzise au fost sancționați cu amendă de la 150 până la 300 lei, iar oamenii cu vârstă înaintată s-au ales doar cu o avertizare și pliante informative.

Potrivit datelor statistice ale INP, timp de 9 luni ale anului curent pe drumurile naționale au avut loc 633 de acidente rutiere cu implicarea pietonilor, 72 de persoane au decedat iar 564 au fost traumatizate. Din cifra totală 254 de accidente rutiere s-au produs din vina pietonilor care nu traversau regulamentar, soldate cu 37 persoane decedate și 210 traumatizate.

Operațiunea face parte din cadrul acţiunilor cu genericul „Săptămâna siguranţei rutiere” și are drept scop prevenirea implicării pietonilor în accidentele rutiere.

Inspectoratul Național de Patrulare mizează pe conștiința, atât a conducătorului auto, cât și a cetățeanului la contribuirea diminuării numărului accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente