Un număr de 40 de familii din raionul Fălești vor beneficia de locuinţe sociale. Apartamentele vor fi distribuite în locațiune tinerilor specialişti din raion, inclusiv familiilor cu mulţi copii, persoanelor cu dizabilități care nu au o locuinţă sau nu dispun de venituri proprii pentru a-și achiziționa una.

„La Fălești este în reconstrucție un bloc vechi,cu parter și două nivele, nefuncțional de mai mult de 5 de ani. Proiectul este realizat cu susținerea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, scrie evzmd.md.

Locuințele sociale sunt o oportunitate pentru familiile tinere și o șansă la un trai mai bun pentru cetățenii cu venituri mici”, a precizat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca.

Costul total al proiectului din raionul Fălești constituie circa 970.000 euro. În Republica Moldova locuinţele sociale sunt construite cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) în cadrul unui proiect de construcţie a locuinţelor pentru păturile social vulnerabile, faza II.