La ordinul primarului intermiar, Nistor Grozavu, oamenii legii au efectuat 38 de percheziții la mai mulți agenți economici, care își desfășoară activitatea în domeniul alimentației publice în parcul Ștefan cel Mare, parcul Catedralei Mitropolitană din capitală și parcul Dendrariu.

În urma acestora mau fost depistate încălcări în mai multe domenii și anume: surplus/neajuns de mijloace bănești în raport cu bonurile fiscal, marfă supusă vânzării fără careva acte de proviniență, evidență dublă a contabilității, condiții antisanitare, încălcări grave de ordin antiincendiar etc.

Totodată, au fost depistate și ridicate mijloace bănești nereflecatate în evidența contabilă în sumă de peste 600 000 lei, înscrisuri de tip ciornă, documente contabile, facturi fiscale, bonuri de consum, dispoziții de plată, ștampile, marfă fără acte de proviniență în valoare de peste 500 000 lei.

Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Evaziune fiscală” se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 5 ani.

Precizăm că, acum doua zile, primarul interimar al Capitalei, Nistor Grozavu a semant o dispozitie pentru evacuarea tarabelor și gheretelor din parcurile din centrul corașului. Astfel, agenții economici au la dispoziție șapte zile pentru a evacua tarabele benevol, altfel o vor face forțat.

Decizia a fost luată de reprezentanţii Primăriei, după ce premierul Pavel Filip a expediat, săptămâna trecută, o solicitare în acest sens edilului interimar Nistor Grozavu.

 

Autoare: Elena Plămădeală