Studenți moldoveni din întreaga lume, depuneți dosarul la concursul „Gala Studenților Originari din Republica Moldova”

a-1-1140×641

Pentru al cincilea an consecutiv, Gala Studenților Originari din Republica Moldova recunoaște și premiază excelența celor mai talentați studenți cu un parcurs internațional. În primii 4 ani, la concurs s-au înscris 588 de studenți.

La concurs pot participa toți studenții din Moldova care își fac studiile în anul 2017/2018 la una din universitățile din străinătate. Participanții trebuie să trimită CV-ul și să completeze formularul de pe site-ul Galei până la data de 5 noiembrie.

Aici puteți vedea câștigătorii din 2016.

Participanții urmează a fi selectați și premiați conform următoarelor categorii:

  • Nivel  Licență
  • Nivel Masterat
  • Nivel Doctorat
  • Marele premiu – „Studentul Anului din Străinătate”

Notă: toate  dosarele intră  automat  și  în  competiția  pentru  marele  premiu.

Concursul este format din trei rubrici, detalii în regulament.

#1. „Paneluri de dezbatere.” Genericul «Implicare» – explorarea prin discuție a modalităților de implicare ale studenților din diasporă în activități de dezvoltare în țară (antreprenoriat, educație, activități sociale, culturale etc.). Două sau trei paneluri, axate pe segmente diverse ale tematicii, se vor desfășura în paralel. Rubrica va reuni paneliști din țară și din diasporă, cu o experiență pertinentă subiectului abordat și va implica activ în discuție audiența formată din participanți la conurs, foști laureați și alți tineri activi din țară și din diasporă.

#2. „Excelență” – premierea performanței academice și extra-curriculare, apreciată conform criteriilor de evaluare descrise mai jos.

#3. „GSORM Talks. Provocări” [dupa modelul failure stories] – Rubrica va aduce în scena GSORM laureați ai edițiilor I-IV ale GSORM, precum și tineri reveniți în țară, care vor împărtăși timp de 4-5 minute experiența celor mai curioase provocări pe care le-au avut în cadrul parcursului personal.

Calendarul ediției a IV-a

Perioada de înregistrare  01 octombrie – 05 noiembrie 2016

Perioada de jurizare: 05 noiembrie – 03 decembrie 2016

Festivitatea de premiere: 26, 27 sau 28 Decembrie 2017 în cadrul Galei Studenților Originari din Republica Moldova la Chișinău.

Gala Studenților originari din Republica Moldova are drept scop identificarea și promovarea studenților originari din Republica Moldova, care urmează studii superioare la universități internaționale și obțin rezultate academice și extra-curriculare remarcabile. Proiectul a fost inițiat „Jeunes Moldaves”, asociația tinerilor moldoveni din Franța, alături de o echipă de tineri din diasporă, care, împreună cu Biroul pentru Relații cu Diaspora, a asigura desfășurarea primelor ediții.

Mai multe detalii despre eveniment pe pagina de Facebook a Galei, precum si pe site-ul: www.galastudentilor.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente