(foto) Povestea moldoveanului care construiește „Peretele durerii” în Moscova: „Cel mai mare chin e să fiu departe de soție și copii”

content_1
Foto: www.novayagazeta.ru

Datele oficiale arată că circa 800 de mii de cetățeni ai R. Moldova sunt plecați la muncă peste hotare, în timp ce în societate de vorbește despre cel puțin un milion de persoane plecate în căutarea câștigului în alte state. Cea mai solicitată piaţă a muncii de către moldovenii care pleacă peste hotare rămâne a fi cea din Federaţia Rusă.

Publicația rusă independentă Novaya Gazeta a lansat un proiect foto – „Moscoviții” – prin care povestește istoriile migranților ajunși la muncă în capitala Rusiei. Viorel Hizdeu este unul dintre conaționali, care a devenit personajul acestui proiect.

content_5

Născut în Transnistria, în satul Filipeni acesta a plecat în Rusia imediat după școală împreună cu tatăl său militar. Are un frate, ce locuiește în Moldova, dar periodic lucrează în Europa.

content_6

După specialitate este colector de figuri monumentale. Datorită acestei profesii, acum construiește unul dintre cele mai mari monumente din Moscova, „Peretele Durerii”.

El spune că în Moldova există un monument asemănător cu acel din capitala Rusiei, doar că de dimensiuni mai mici.

content_3

Cel mai mare vis al lui este să se afle alături de  familie „Cel mai mare chin este să fiu departe de soție și copii. Restul lucrurilor le voi reuși cu siguranță”, spune Viorel.

Autoare: Elena Plămădeală

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente