În Ucraina a apărut o metodă ingenioasă prin care șoferii vitezomani s-ar vedea nevoiți să reducă viteza la trecerile de pietoni, scrie Marin Bodrug pe bloggul personal .

Despre acest lucru comunică un internaut ucrainean pe facebook, în grupul Ismail, așa cum este (Измаил, как он есть):

„În Vinnița, lângă unul dintre punctele de trecere a pietonilor, au fost instalate niște figuri ale unor copii, aspectul cărora ar trebui să impună șoferii să scadă din viteza înainte de „zebră””.

O poză cu aceste instalații a devenit virală pe Facebook. Lilah Dallas, autorul pozei, a menționat următoarele în descriere:

„Priviți, ce inovație minunată a fost instalată în Vinnița: figuri copii-pietoni în locuri unde există trecere pentru pietoni. Pesimiștii „locali” spun că sunt pentru o perioadă scurtă timp și în curând vor fi vandalizate. În schimb, conducătorii auto confirmă că aceste figuri îi obligă, datorită asemănării cu copii, să reducă semnificativ viteza în imediata apropiere de trecerea pentru pietoni”.

22309021_154285691829234_3950688683819894517_n

Această inițiativă poate fi cu ușurință preluată de autoritățile competente din Republica Moldova, mai ales că nu necesită mari cheltuieli financiare. Cei de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, de comun cu Ministerul Afacerilor Interne, pot testa și această opțiune, scrie Bodrug.

Totodată, are un efect de lungă durată la capitolul siguranța traficului rutier și poate deveni mai sigură atât pentru pietoni cât și pentru conducătorii auto.