După insistența premierului Pavel Filip, inspectorii ANTA, INP și IFS au continuat verificările taximetriștilor și anume a corectitudinii și calității prestării serviciilor de către aceștia, inclusiv a eliberării bonului fiscal ca urmare a încasării mijloacelor financiare în rezultatul serviciilor prestate.

Totodată, în cadrul acțiunilor de control, au fost depistați și taximetriști iliciți, care activau în lipsa actelor permisive, utilizând automobile într-o stare tehnică precară, fapt ce pune în pericol atât viața pasagerului aflat la bordul autovehiculului, cât și a celorlalți participanți în traficul rutier.

Precizăm că, ieri în cadrul ședinței Guvernului, premierul Pavel Filip, a revenit la la subiectul taximetriștilor din Aeroport, după ce săptămâna trecută la Chișinău s-au desfășurat două evenimente mari la care au participat mii de oameni din diferite țări. Premierul s-a arătat deranjat că problema sesizată încă în aprilie rămâne a fi nesoluționată până în prezent. În acest sens, șeful cabinetului de miniștri a cerut să fie format grupul de lucru.