Tinerii din PPEM au fost invitați la Congresul tinerilor partidului condus de Angela Merkel

randacollage

Membrii TPPEM au revenit recent din Dresda, unde au participat la Congresul anual al Junge Union (#Deutschlandtag2017) – aripa de tineret a CDU, partid condus de Angela Merkel.

În cadrul evenimentului Ion Ranga și Marius Leancă au avut întâlniri cu factorii de decizie ai Landului Saxonia, printre care primul ministru și președintele Parlamentului saxonian.  Totodată, delegații TPPEM au discutat cu președintele Junge Union, Paul Ziemiak, despre realitățile din Germania și Moldova, precum și despre eventualele cooperări moldo-germane în domeniul politicilor de tineret.

„Mă bucur că tinerii noștri au reușit să creeze legături cu decidenții politici din această organizație importantă din punct de vedere strategic pentru Republica Moldova. Bagajul de cunoștințe pe care l-au obținut în cadrul programului special organizat de Fundația Konrad Adenauer sper să contribuie în promovarea și implementarea practicilor occidentale”, a opinat cu această ocazie Iurie Leancă, președintele PPEM.

La #Deutschlandtag2017, desfășurat în perioada 5-8 octombrie, au participat  peste 1000 de membri ai Junge Union și circa 100 de invitați internaționali din toată lumea. La eveniment a fost prezentă Angela Merkel, care a susținut un discurs axat pe rolul tinerilor în politică.

dsada

IMG_6771

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente