(video) Incendii uriașe în SUA. Cel puțin zece oameni au murit în regiunile viticole din California

AF

În nordul Californiei, mai ales în regiunile viticole Napa și Sonoma, a avut loc un incendiu uriaș de vegetație provocând moartea a zece oameni, distrugând mii de locuințe și forțând peste 20.000 de persoane să fugă din calea flăcărilor, informează agerpres.ro.

Potrivit pompierilor din California, aproximativ 32.000 de hectare au fost deja devastate, începând de duminică seara, în această regiune foarte turistică și bogată din nord-vestul Statelor Unite.

bbc.com

AF

The guardian

The Guardian

În total, zece persoane și-au pierdut viața. Șapte oameni au murit în regiunea Sonoma, conform șerifului, doi în regiunea Napa, iar un altul în Mendocino.

„În mai puțin de 24 de ore, au izbucnit peste 18 incendii” care au distrus „peste 2.000 de locuințe și amenință alte mii”, a arătat guvernatorul statului cel mai populat din țară, Jerry Brown, într-o scrisoare adresată președintelui Donald Trump.

4000 (1)

The Guardian

The Guardian

The Guardian 3

5975
Din cauza vântului extrem, care suflă cu peste 90 km/oră, „ne așteptăm că distrugerile să se accelereze” și la mai multe decese, a adăugat Brown, care a declarat stare de urgență în opt comitate.

 

Autoare: Elena Plămădeală

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente