Participă la Hackathonul „BreakingMed” și schimbă sistemul medical din Moldova. Când va avea loc ultima etapă a proiectului

echipa-sinergica

În perioada 16-22 octombrie, la Tekwill, proiectul „BreakingMed” va culmina cu ultima sa etapă – un hackathon tehno-medical. Pentru prima dată în Republica Moldova, persoane din domeniul medicinei, antreprenori, developeri și designeri vor alcătui echipe și vor crea prototipul unor produse IT menite să faciliteze schimbările digitale în sistemul medical autohton.

cover hackathon

Formatul hackathonului

Participanții decid ideea pe care vor să o dezvolte într-un proiect IT medical, formează echipe, fiind mentorați de specialiști atât din domeniul IT, cât și din medicină pe tot parcursul evenimentului.

Ziua de lucru va începe la ora 16:00 și va dura până la 20:00 sau 21:00 (în funcție de volumul de lucru). Fiecare echipă va avea posibilitatea de a-și stabili un orar convenabil pentru toți membrii.

Cine poate fi participant la Hackathon?

Participanții trebuie să aibă cel puțin 18 ani și să aibă tangențe cu următoarele domenii: medicina, IT, business, design.

Scopul evenimentului

Legarea colaborărilor frumoase și productive dintre tineri din domenii diferite, crearea unor produse tehnologice ce ar îmbunătăți semnificativ accesul la serviciile medicale.

De ce trebuie să participi?

Cu toții știm cât de dureros este subiectul sistemului medical în Republica Moldova. De aceea, ne-am propus să-l schimbăm, aducând inovații digitale pe care le veți crea împreună cu alți colegi la fel de entuziasmați.

În curând va fi publicată și agenda evenimentului.

Până atunci, te îndemnăm să urmărești pagina de facebook pentru a fi la curent cu toate detaliile aici.

Mai multe detalii despre proiectul antreprenorial BreakingMED găsești aici.

Link de înregistrare participant individual aici.

Link de participare echipă aici.

*

Proiectul antreprenorial BreakingMED este inițiat de iHUB Chișinău în colaborare cu Drupal Moldova Association, cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei, reprezentat de Agenția Suedeză pentru Cooperare și Dezvoltare Internațională (Sida) și susținut de MobiasBanca.

Autoare: Elena Plămădeală

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente