Google Pixel Buds te ajută să vorbești 40 de limbi străine în timp real. Cel mai revoluționar gadget

GOOGLE-PIXEL-buds-1170×644

Printre telefoane, boxe și o cameră AI, Google a anunțat aseară noile căști Google Pixel Buds, poate cel mai revoluționar gadget din ultimii 20 de ani.

Majoritatea membrilor audienței prezenți la conferința Google de ieri s-au deplasat la eveniment pentru noile telefoane create de gigantul din Mountain View. Google Pixel 2 și Google Pixel 2 XL au fost dezvăluite în mod oficial, dar au mai existat și alte câteva lansări de produse ce nu merită trecute cu vederea. Printre ele se numără căștile wireless inteligente Google Pixel Buds.

Ilustrate în imaginile alăturate, acestea reprezintă o minune tehnologică datorată în egală măsură unui hardware impresionant și tehnologiilor pe care Google le crează in-house. Înainte să insistăm însă pe partea cu traducerea, merită avut în vedere că acestea sunt unele dintre singurele căști dotate cu Google Assistant.

Deși ai nevoie de un telefon Pixel în preajmă pentru a profita la maxim de noile căști Bluetooth, acestea pot fi împerecheate fără probleme cu orice smartphone Android care rulează versiunea 7.0 Nougat și are Google Assistant. Căștile sunt interconectate cu un fir textil care te ajută să nu le pierzi prea ușor.

Pentru stocare și încărcare, căștile sunt livrate cu o carcasă discretă acoperită cu un material textil. Aceeași carcasă îți oferă 24 de ore de audiție în deplasare. Carcasa facilitează procesul de împerechere. Trebuie doar să o apropii de un smartphone compatibil și se vor conecta instant la terminal.

Pentru a interacționa cu căștile, aproape exclusiv prin comenzi vocale, trebuie să profiți de zona sensibilă la atingere de pe casca dreaptă. Astfel, poți iniția apeluri telefonice, poți obține indicații GPS sau poți apela la Google Assistant pentru a asculta muzica preferată. Fără să faci nimic, același asistent virtual te va notifica de conținutul unui mesaj, al unei programări din calendar și nu numai.

Magia se află însă în abilitatea Google Pixel Buds de a-ți traduce orice conținut vorbit în timp real într-una din 40 de limbi străine. Este suficient să apeși o dată pe casca dreaptă și să afirmi ”Ajută-mă să vorbesc franceză” (Help me speak French). Imediat, poți dicta o afirmație în limba ta nativă și se va auzi în franceză prin intermediul difuzorului de la telefon pentru ca interlocutorul tău să știe ce vrei să spui fără să te doară mâinile. Afirmațiile în franceză ale interlocutorului îți vor fi traduse în timp real în căști fără nici o intervenție suplimentară din partea ta.

Căștile vor avea un preț de 160 de dolari începând cu luna noiembrie a acestui an. Sunt disponibile în culorile Just Black – negru, Clearly White – alb și Kinda Blue – albastru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente