9 cărți pe care le citești în zilele de toamnă pentru a-ți îmbunătăți cunoștințele și vocabularul în limba engleză

fc41d7c5442ca3f8609e9692d5cee737
Foto: pinterest

Vrei să-ți îmbunătățești cunoștințele și vocabularul în limba engleză? Îți propunem o serie alcătuită din unele dintre cele mai bune și mai populare cărți în limba engleză. În listă sunt incluse câte o carte sau două pentru fiecare gen din literatură.

Thriller & Suspense

# „Three” de Ted Dekker
Imaginează-ți că ești la volanul mașinii, iar în timp ce conduci îți sună telefonul. Persoana de pe celălalt fir îți spune că ai trei minute să-ți mărturisești păcatele, sau mașina ta va exploda. Ce vei face?
Cartea este destul de ușoară de citit, dar istoria pe alocuri poate fi dificil de urmărit.

#Silent Scream” de Angela Marsons
Cineva omoară copii. Detectivul Kim Stone este foarte aproape de a descoperi misterul și faptul omorurile au început cu mult timp în urmă. Dar oare va fi Stone în stare să oprească ucigașul că lovească din nou?
Cartea dată este puțin mai avansată în ce ține stilul de scriere, dar este accesibilă pentru citit pentru studenții cu nivelul Upper-Intermediate. Marsons este un autor britanic, astfel limbajul și dialogurile sunt britanice. Această carte este minunantă pentru a-ți îmbunătăți anumem abilitățile de vorbire în engleza britanică.

Картинки по запросу silent scream angela marsons

Romance

# „Until the End of Time” de Danielle Steel
Oare iubirea este veșnică? Cuplurile din această istorie cred astfel. Cartea dată este despre o istoria care nici măcar moartea nu o poate distruge.
Limbajul cărții este foarte bogat și accesibil.

# „Sincerely, Carter” de Whitney Gracia Williams
Ce se întâmplă atunci când te îndrăgăstești de cel mai bun prieten? Urmărește firul istoriei care începe de la o prietenie apropiată, până la o relație romantică.
Cartea este amuzantă, utilizând momente reale de conversație. Este relatată din punctul de vedere al unui bărbat, astfel romanul deosebindu-se de celelalte.

Картинки по запросу sincerely carter

 Fantasy

# „Harry Potter and the Sorcerer’s Stone” de J.K. Rowling
Tânărul Harry Potter trăiește o viață tristă într-o debara minusculă de      sub scările din casă. Într-o zi, el a primit o învitație de la Hogwars, școala  de magie. Viața lui de aici încolo se schimbă pentru totdeauna.
Cartea este orientată spre publicul tânăr, astfel scrierea este foarte ușoară  și accesibilă, dar totuși plină de viață. Cartea deasemenea este tipică  britanică.

# „The Ocean at the End of the Lane” de Neil Gaiman
Într-o zi, un băiat descoperă că familia care locuia la parter este puțin  stranie. Dar asta nu l-a oprit din a se împrieteni cu fiica din familia dată,  și a începe o călătoie stranie și magică.
Gaiman este un meșter iscusit în ale povestitului. Subiectul cărții se  desfășoară de la unul simplu spre ceva mai dificil, făcând-o mai potrivită  pentru cei cu nivelul de engleză avansată.

Картинки по запросу „The Ocean at the End of the Lane”

 Science Fiction

# „Ender’s Game” de Orson Scott Card
Universul este în preajma războiului, iar copii sunt selectați pentru  serviciul militar încă de mici, cu excepția unui băiețel mic și deștept. El a  fost lăsat în urmă, doar că el pare a fi ceea de ce are nevoie universul.
Chiar dacă cartea este despre un băiețaș mic, limbajul poate fi uneori  cam dificil. Această carte este despre leadership și despre acceptarea în  societate, dar deasemenea despre guvernare și militari, vocabular bogat pentru toate aceste subiecte.

Картинки по запросу ender's game book

Mystery

# „Evil under the Sun” de Agatha Christie
Cărțile Agathei sunt cele mai vechi din această listă, dar sunt și cele mai bune și mai clasice exemple din acest gen. În acest roman, detectivul belgian Hercule Poiroit investighează moartea unei femei de-a lungul unei vacanțe. Este foarte interesant să-l urmezi pe Poiroit oriunde nu ar merge el.
Limbajul, ca și cartea, este vechi și greu de citit. Felul în care oamenii vorbesc în carte, nu este în tocmai același ca și în viața reală. Dacă ești cointeresat de cuvinte frumoase și mai puțin cunoscute, le găsești pe toate aici!

Похожее изображение

Non-Fiction

# „Stiff” – de Mary Roach
Ce se întâmplă cu corpurile noastre după moarte? Daca l-ai fi lăsat în scopuri științifice, acesta poate ajunge sau la o fermă de corpuri, sau la un colegiu de frumusețe.
Mary Roach scrie într-o manieră foarte prietenoasă și conversațională, explicând termenii și evenimentele științifice de parcă ar vorbi cu un prieten. Aici vei găsi mai mulți termeni științifici despre viață și moarte.

Картинки по запросу stiff book

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente