(galerie foto) 62 de elevi admiși la Colegiul Național al Poliției de Frontieră au depus Jurământul

IMG_9628

Emoții și momente unice pentru 62 de elevi din primul an al Colegiului Național al Poliției de Frontieră (CNPF). Pe Piața Independenței, mun. Ungheni, viitorii polițiști de frontieră au depus jurământul de credință Patriei în fața oficialităților și cadrelor didactice prezente la ceremonie, la care au participat și rudele, prietenii.

În acest an, 40 de băieți și 22 de fete au ales să facă parte din marea familie a Poliției de Frontieră, fiind admiși pentru următorii doi ani de studii la CNPF.

În cadrul instituției sunt pregătiți specialişti-inspectori pentru Poliţia de Frontieră. La concursul de admitere se înscriu cetăţenii moldoveni, care deţin diplome de bacalaureat și au atins vârsta de 17 ani și nu au depășit 23 ani, la ziua începerii examenelor de admitere. Durata studiilor este de 2 ani, instruirea se face în limba de stat. Cazarea, hrana, echipamentul şi pregătirea specialiștilor sunt gratuite, mai mult, toţi studenţii dispun de burse. La finisarea studiilor absolvenţii obţin diplomă de studii medii de specialitate, ulterior sunt asiguraţi cu loc de serviciu, salarii stabile, echipament gratuit şi asigurare medicală.

IMG_9591

IMG_9644

IMG_9676

IMG_9712

IMG_9737

IMG_9746

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente