Site-ul Hai Cu Mine.md a fost recent lansat în Moldova și presupune crearea unui sistem ce conectează șoferii și pasagerii pentru o călătorie comună. Avantajul acestui proiect este că pasagerul plătește mai puțin pentru călătorie comparativ cu prețurile standarde la autobuze ori microbuze. Mai jos vă relatez cum a decurs prima mea călătorie cu Hai Cu Mine.

Așadar, pe date de 6 octombrie, am avut ocazia să testez acest serviciu nou, deplasându-mă de la Chișinău la Bălți cu doar 46 de lei, pe când prețul real este de 65 de lei. Tot ce am făcut pentru asta e că m-am logat pe site, mi-am creat un cont cu ajutorul căruia am putut rezerva un loc în mașină. În cazul meu, am rezervat două locuri (al doilea pentru sora mea) cu două zile înainte de plecare. În tot acest răstimp am comunicat pe chat cu șoferul, precizând niște chestiuni tehnice ale călătoriei.

Ora plecării era programată pentru 18:30, însă din cauza ambuteiajului infernal din centrul orașului, șoferul ne-a așteptat încă 15 minute. A fost înțelegător, credeam că ne va lua plată suplimentară pentru reținere, dar nu a fost așa.

Ne-am pornit la drum. Eram în mașină patru pasageri și șoferul.  Apropo, mașina a fost confortabilă,  muzica nu a fost deranjantă așa cum e în transportul tipic. Ion (șoferul) a fost extrem de amabil, prietenos, propunea diverse subiecte pentru discuție, în tot timpul de călătorie am reușit să dezbatem așa teme ca importanța religiei, problemtaica adopției în Moldova, am povestit fiecare cu ce se ocupăm în viață etc.

Odată ajunși în Bălți, ne-am luat rămas bun de la fiecare și, din păcate, nu ne vom mai vedea, dar mai știi…

Tot ieri, mi-am rezervat o altă călătorie, deja spre Chișinău pentru duminică, la ora 17:00 cu 33 de lei (!!!)

1

În total voi cheltui pentru cursele Chișinău-Bălți-Chișinău 79 de lei. În timp ce cu microbuzul m-ar fi costat aproape de două ori mai mult, adică 130 de lei.

Concluzie:

# Economisești bani;

# Stabilești relații noi cu oameni din diferite domenii de activitate;

# Petreci timpul de călătorie într-o companie prietenoasă de unde poți afla multe lucruri noi.

Recomandări:

# Cu siguranță vă recomand această metodă de deplasare;

# Precizați toate detaliile cu șoferul în privat, înainte de a vă rezerva locul (aveți posibilitatea să renunțați peste un timp la călătorie, nu veți suporta cheltuieli suplimentare);

# Nu uitați să luați contactele personale ale șoferului;

# Nu întârziați!