Descoperă și fii parte a comunității antreprenorilor și entuziaștilor din domeniul tehnologiei financiare FinTech Camp Chișinău

19489428_1382548675162491_1398314706_n-1-960×539

Pe data de 11 octombrie Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC lansează FinTech Camp, o inițiativă adresată tuturor entuziaștilor, actualilor și potențialilor antreprenori din domeniul tehnologiei financiare.

Ce înseamnă FinTech?

Tehnologia financiară („FinTech”) se referă serviciile furnizate sau care sunt posibile prin intermediul noilor tehnologii și care afectează întregul sector financiar în toate componentele sale, de la sectorul bancar la cel al asigurărilor, al fondurilor de pensii, al serviciilor de plată și al infrastructurilor de piață. Termenul cuprinde sub umbrela sa proiecte și aplicații precum Paypal, Stripe, Bitcoin, Ethereum, Venmo, și alte instrumente legate de gestionarea finanțelor, de la cele mai simple softuri bancare la cele mai sofisticate platforme digitale și contracte de tip smart.

FinTech este o industrie capabilă să revoluționeze sectorul financiar, aducând beneficii importante pentru consumatori și întreprinderi, cum ar fi servicii financiare mai rapide, mai ieftine, mai personalizate, mai transparente și mai bune și poate deschide numeroase oportunități de afaceri pentru antreprenori. Economiștii prevăd o creştere a investiţiilor în companiile FinTech de peste 150 de miliarde de euro în următorii 5 ani.

Ce este FinTech Camp?

Comunitatea FinTech Camp își propune să aducă împreună antreprenorii, entuziaștii, minerii de bitcoin, și pe oricine e interesat să afle mai mult despre criptovalută, blockchain, startupurile fintech și este dornic să exploateze oportunitățile care se conturează în acest domeniu.

Noi știm că voi sunteți, că gândiți, inventați sau deja dezvoltați aplicația sau programul care trebuie să facă mai accesibile și mai eficiente serviciile de pe piața financiară. Și mai știm că, uneori, chiar și cei mai ”grei” inventatori au nevoie să comunice cu oameni care gândesc la fel, să facă schimb de idei, să se convingă că au prins valul care trebuie ori că, din contra, trebuie să ia o altă cale. Iar noi vrem să vă fim utili, lansând, în parteneriat cu comunitatea Fintech Camp din România, primul meetup din cadrul FinTech Camp Chisinau.

Ce se întâmplă la primul meetup din Chișinău?

Pe 11 octombrie, la ora 18.00, ne întâlnim la Tekwill (str. Studenților 9/11) în cadrul primului meetup pentru a ne cunoaște, comunica și decide împreună subiectele pe care le vom aborda la următoarele ediții, dar și a defini acțiunile pe care putem să le întreprindem pentru dezvoltarea comunității FinTech din Republica Moldova. Vrem să aflăm anume de la voi ce aspecte v-ar fi interesant să discutăm și despre care dintre ele ați fi gata să vorbiți în cadrul comunității.

Printre participanții care și-au confirmat prezența la eveniment sunt reprezentanții unor companii cunoscute pentru soluțiile și produsele lor în domeniul FinTech: QSystems, Salt Edge, Agile Partners, PayIT, Deeplace.

Asigurați-vă accesul la eveniment, rezervând biletul aici.

FinTech Camp Chișinău este lansat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”

 

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente