(video) Un joc creat de doi tineri din Republica Moldova a devenit viral în mediul online. Despre ce este vorba

savoy-online

Doi tineri din Moldova au reușit să cucerească utilizatorii online creând jocul virtual belot.md. Ideea reprezintă o simulare a jocului de cărți Belot, utilizatorii au prins imediat gustul jocului, timp în care a crescut considerabil numărul jucătorilor.

Belot.md este un joc ce unește tineri, în special moldoveni, de pretutindeni, plecați la muncă sau stabiliți de mai mult timp în străinătate. Zilnic sunt organizate campionate cu premii, astfel, competiția devine și mai atractivă.

Regulamentul jocului este explicat foarte bine în meniul de pe site. În așa fel, pot intra în joc și cei care nici nu au auzit de Belotul clasic. Chiar dacă este un joc cunoscut mai mult de bărbați, și fetele joacă Belot online.

În acest moment, sunt înregistrați peste 180.000 de vizitatori, din România, Rusia, Italia, Franța, Spania, Germania, Marea Britanie, Canada, SUA, țări în care există comunități mari de moldoveni.

Curios este că jocul a reușit să lege prietenii reale între jucători. Astfel, într-un mesaj din partea unui utilizator către administrația jocului este scris: „Salut, cred că trebuie să știți asta! Deci vreau să mulțumesc jocului belot.md, pentru că datorită vouă m-am ales cu niște fini minunați, și, respectiv, finii cu niște nași pe potrivă (și modești!). Vineri am fost nași de cununie. Ne-am cunoscut online, pe urmă offline de două ori, după care a treia oară mi s-a propus ca să îi fiu cu soția, părinți spirituali. Am acceptat, și uite că minunea s-a produs. Deci, belot.md, „zblijaet””.

De la apariție și până în prezent, s-au înregistrat peste 6 milioane de jocuri cu peste 200 de mii de jucători înregistrați. Zilnic au loc circa 8.000 de partide de Belot online.

Creatorii jocului online spun că intenția a fost să aducă înapoi sentimentul jucăuș și aventurier pe care îl provocă Belotul clasic din adolescența tuturor, și să-l facă mai accesibil și ușor în utilizare, având Internetul la îndemână, de aceea au creat și versiunea mobilă, pentru ca utilizatorii să poată juca oricând și oriunde.

Autoare: Elena Plămădeală

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente